ροή ειδήσεων

Δείτε πώς ο κυκλώνας Ζορμπάς «έδιωξε» τους Τούρκους από το Αιγαίο



Οι Τούρκοι προτίμησαν τους ναυστάθμους τους σήμερα Παρασκευή, πρώτη ημέρα της αεροναυτικής άσκησης «Μπλε Φάλαινα», λόγω της κακοκαιρίας στο Αιγαίο.


Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές σε ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της περιοχής, σύμφωνα με το news.gr, ο Μεσογειακός κυκλώνας που πλησιάζει την περιοχή του Αιγαίου με αποτέλεσμα ήδη στη θάλασσα να πνέουν ισχυροί άνεμοι, ανάγκασε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενώ είχε δεσμεύσει για σήμερα με την NAVTEX 0956/18 όλη τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Χίου, να μην στείλει κανένα πλοίο.

Στο Αιγαίο σήμερα εντοπίστηκε μόνο μια μικρή τουρκική μονάδα κατευθυνόμενη προς Σμύρνη σε άλλη, άσχετη περιοχή κοντά στις τουρκικές ακτές.

Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει παράτυπα και άλλη μια περιοχή εντός του FIR Αθηνών για τις 30 Σεπτεμβρίου με την NAVTEX 0955/18, δυτικά της Λέσβου, ωστόσο με δεδομένη τη σημερινή αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών που υπάρχουν στο Αιγαίο κανείς δεν είναι σίγουρος αν οι Τούρκοι θα βγουν στην καρδιά του πελάγους.

Την ίδια στιγμή «Τα μεγάλα καράβια μας είναι έξω στις θέσεις που πρέπει να είναι. Αυτή είναι η δουλειά μας» δήλωσε στρατιωτική πηγή σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει ο ελληνικός στόλος τον επερχόμενο Μεσογειακό κυκλώνα «Ξενοφών».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *