επικαιρότητα

Exxonmobil: Να πως γίνεται η έρευνα για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίουΣχεδόν 50 χρόνια πίσω... η ExxonMobil παρουσίασε για πρώτη φορά μια τεχνολογία που ονομάζεται «3D σεισμική απεικόνιση», η οποία χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να σχηματίσει τρισδιάστατες εικόνες γεωλογικών σχηματισμών...


Αυτές οι εικόνες έχουν γίνει το βιομηχανικό πρότυπο για την κατανόηση της υποεπιφανειακής γεωλογίας και για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου.

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την καταγραφή ευρύτερων συχνοτήτων ηχητικών κυμάτων, παρέχοντας στους γεωεπιστήμονες και στους μηχανικούς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στο υπέδαφος.

Η ExxonMobil (θυμίζουμε ότι μαζί με την Total και τα ΕΛΠΕ υπέγραψαν ήδη συμβάσεις παραχώρησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δυο θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και σε ένα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο) με το λογισμικό 3D που χρησιμοποιεί, επιτρέπει στους αξιολογητές δεδομένων να κατασκευάσουν λεπτομερή μοντέλα, ώστε να απεικονίζονται με ακρίβεια πολύπλοκες δομές στο υπέδαφος.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί σεισμική τεχνολογία με καινοτόμους τρόπους για την καλύτερη μελέτη των δεξαμενών υδρογονανθράκων.
Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ο κουκουρουκου αγόρασε ξυπνητηρι;
τον ειδα πριν τις 12 σε στημένο βιντεο στο φουμπου

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά