ροή ειδήσεων

Ρόδος: Oριακή η λειτουργία του ΕΚΑΒ

Τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, που καθιστούν αδύνατη την υγειονομική κάλυψη του νησιού όλο το 24ωρο



Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» , το εναπομείναντα προσωπικό, που έχει αποψιλωθεί σημαντικά μετά την απόλυση πέντε διασωστών που έληξε η σύμβαση τους , αλλά και τα ελάχιστα σε αριθμό ασθενοφόρα, που κυκλοφορούν δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου , ούτε και να καλύψουν όλους τους τομείς της Ρόδου.



Μάλιστα υπάρχουν κάποιες ημέρες, της εβδομάδας, που δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες της ημέρας, με αποτέλεσμα, σε όλο το νησί να υπάρχουν διαθέσιμα μόλις δύο ασθενοφόρα, για να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 300.000 κατοίκους και επισκέπτες της Ρόδου κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Οι διασωστές και οι οδηγοί του ΕΚΑΒ μπορεί να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αφού εργάζονται και πέρα του κανονικού ωραρίου τους , για να εξυπηρετήσουν τα αυξημένα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά , όμως υπάρχουν και ανθρώπινες αντοχές τις οποίες και ξεπερνούν τις περισσότερες φορές , για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού και να μην αφήσουν αβοήθητο τον συνάνθρωπο τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ είναι το συμβάν που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή του νησιού μας, όταν διερχόμενος τουρίστας υπέστη επιληπτική κρίση και έπεσε στην μέση του δρόμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχτηκε η εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» επειδή δεν υπήρχε την ώρα του συμβάντος διαθέσιμο ασθενοφόρο , η μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο της Ρόδου έγινε από οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου!

Είναι αδιανόητο η Ρόδος με τις πολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει και τα εκατομμύρια τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο, να αδυνατεί να καλύπτει επαρκώς και όλο το 24ωρο ,όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ που διαθέτει στα χαρτιά και να μην διαθέτει επιπλέον ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες της δημοτικής κοινότητας Λίνδου την οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι παλαιωμένα και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που διανύουν , ενώ είναι η αναγκαία και η προμήθεια ενός μικρότερου για να καλύψει τις ανάγκες της Μεσαιωνικής Πόλης, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατη προσπελασιμότητα των υπαρχόντων .

Τα τελευταία χρόνια παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους της Νότιας Ρόδου και του Έμπωνα , η διοίκηση του ΕΚΑΒ κωφεύει στο πάγια και διαχρονικό αίτημα τους για την επαρκή στελέχωση των τομέων αυτών με το απαραίτητο προσωπικό και μέσα, που είναι τα ασθενοφόρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *