ροή ειδήσεων

Η Telegraph προειδοποιεί: Μην πάτε στη Σαντορίνη -Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα φουγάρα των πλοίων



Για τον κίνδυνο που συνιστούν για τη δημόσια υγεία οι εκπομπές ρύπων από τα κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη προειδοποιεί η Telegraph.

Σε άρθρο με τίτλο: «Δεν θα πήγαινα στη Σαντορίνη – είναι απειλή για την υγεία σας», η βρετανική εφημερίδα επικαλείται το πόρισμα αναλύσεων που πραγματοποίησαν εντός της εβδομάδας ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι διεπίστωσαν ότι τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα στο νησί του ήταν 17 φορές υψηλότερα από ό,τι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

«Βρήκαμε συγκεντρώσεις άνω των 340.000 λεπτόκοκκων μικροσωματιδίων ανά κυβικό εκατοστό. Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο βρίσκεις 20.000 με 30.000», δήλωσε ο δρ Άξελ Φρίντριχ του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος, που έκανε την έρευνα με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της γερμανικής Nature & Biodiversity Union (NABU).


Ο δρ Φρίντριχ αποδίδει στα πλοία που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μαζούτ στη Μεσόγειο χωρίς αντιρρυπαντικά φίλτρα τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο νησί που επισκέπτονται ετησίως περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν έως και 50.000 άνθρωποι στην Ευρώπη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική έχουν οριστεί από το 2015 περιοχές «ελεγχόμενων εκπομπών θείου», όπου τα πλοία υποχρεούνται να καίνε καθαρότερα καύσιμα και να χρησιμοποιούν αντιρρυπαντικά φίλτρα με αποτέλεσμα η ποιότητα του αέρα σε κάποιες παράκτιες περιοχές να αναβαθμιστεί κατά έως και 50%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της NABU, η οποία κάνει εκστρατεία μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την δημιουργία ανάλογων περιοχών ελεγχόμενων εκπομπών θείου και στη Μεσόγειο.


iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *