ροή ειδήσεων

Μυστική συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου – Τι συμφώνησαν για την εκκλησιαστική περιουσία



- Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε την περασμένη Τετάρτη - Ο Πρωθυπουργός τον επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή, μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Η συμφωνία για συνεργασία Κράτους - Εκκλησίας


Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… τετ α τετ. Μια σημαντική συνάντηση που έμεινε μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (03.10.2018).
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν για τη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *