ροή ειδήσεων

Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο



Για την πρώτη του γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο πλοίο «Πορθητής» (Φατίχ), ενώ στην τελετή απόπλου παρευρέθη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Στην ομιλία του, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι το πλοίο θα επιχειρήσει στον στόχο «Αλάνια 1», νότια της Αττάλειας, «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς» καθώς «ο σεβασμός των αμοιβαίων δικαιωμάτων και του δικαίου, και το σημαντικότερο, ο σεβασμός της φύσης και του ανθρώπου είναι η βάση των ενεργειών μας, με τις οποίες δίνουμε το παράδειγμα».



Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας διεμήνυσε σε όσους «προσπάθησαν να περιορίσουν τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου, της Βόρειας Κύπρου και της Τουρκικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προστατεύουμε κάθε πλατφόρμα».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια, αλλά εάν παρενοχληθούμε, το πολεμικό μας ναυτικό θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ντονμέζ.



Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Πορθητής θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά δεύτερου γεωτρύπανου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *