ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ενδιαφέρον Ιβάν Σαββίδη για τη Νέα Αγορά!



Ο γνωστός επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, φέρεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» , να ενδιαφέρεται , να αναλάβει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στενός συνεργάτης του κ. Σαββίδη βρέθηκε, τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας προκειμένου να διερευνήσει το όλο θέμα , ενώ ενδεχομένως συναντήθηκε και με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο , ο οποίος παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους ενοικιαστές της επιμένει στην παραχώρηση της Νέας Αγοράς σε ιδιώτη- επενδυτή.

Η δημοτική αρχή παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από τους ενοικιαστές των καταστημάτων που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση και σύσσωμη την αντιπολίτευση , θα επαναφέρει το θέμα της αξιοποίησης της Νέας Αγοράς ,αν και θεωρείται αμφίβολο ότι, θα το περάσει αφού απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία που δεν έχει , καθώς ακόμη και μέλη της προτίθενται να αποκλίνουν από την γραμμή που έχει δοθεί για την ψήφιση της πρότασης. Το θέμα αποσύρθηκε από την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο μήνα και όπως δεσμεύτηκε ο κ. Χατζηδιάκος θα συζητηθεί στην επιτροπή διαβούλευσης που θα συνέλθει σε διευρυμένη σύνθεση με την συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων στις 21 ή στις 22 Οκτωβρίου.

Πάντως ο κ. Χατζηδιάκος με πρόσφατες δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του ενιαίου διεθνούς διαγωνισμού και θα αναδειχθεί ο ιδιώτης – επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία της Νέας Αγοράς διαμηνύοντας ωστόσο στους καταστηματάρχες ότι, θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την λήξη των μισθωτηρίων συμβολαίων μέχρι τις 31-12- 2018. Μάλιστα ανέφερε πως οι σημερινοί ενοικιαστές θα έχουν το χρόνο να διαπραγματευτούν με τον ανάδοχο της Νέας Αγοράς την παραμονή τους στα καταστήματα τους και μετά την 1-1-2019.

Να σημειωθεί πως το κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς θα ανατεθεί σε ιδιώτη για τα επόμενα 40 χρόνια και σύμφωνα με την εισήγηση του τεχνικού συμβούλου θα πρέπει να επενδύσει το ποσό των 5.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του ενώ το ετήσιο μίσθωμα της ορίστηκε στο 1.280.000 ευρώ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/18 10:11

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!ΟΙ ΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!!ΠΡΟΧΩΡΑ ΙΒΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *