ροή ειδήσεων

Άφραγκοι οι τουρίστες της Λίνδου



Το ταμείο είναι μείον για τους επιχειρηματίες της δημοτικής κοινότητας Λίνδου καθώς οι εισπράξεις της χρονιάς είναι μειωμένες κατά 25%-30% σε σχέση με πέρυσι. Η αυλαία της τουριστικής σεζόν για τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις της Λίνδου, πέφτει στις 30 Οκτωβρίου , όμως η φετινή χρονιά αφήνει μια πικρή γεύση στην τοπική οικονομία , αφού τα έσοδα υπέστησαν δραματική μείωση.

Οι επιχειρηματίες της Λίνδου με το κλείσιμο της φετινής τουριστικής σεζόν βρίσκονται σε απόγνωση για το τι μέλλει κατά τους χειμερινούς μήνες που δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν τις ολοένα και μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις τράπεζες. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λίνδου Γιώργος Ελευθερίου , η τοπική οικονομία του δημοφιλής τουριστικού προορισμού υπέστη βαρύ πλήγμα , καθώς τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της , καταγράφουν σημαντική μείωση στα έσοδα τους που αγγίζει το 25%- 30% σε σχέση με το 2017.

Η τουριστική κίνηση στην Λίνδο φέτος σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , όμως δεν είχε θετικό αντίκτυπο στους τζίρους των καταστημάτων της.

Και φέτος η Λίνδος από τους σημαντικότερους προορισμούς της Ρόδου , φιλοξένησε σε καθημερινή βάση χιλιάδες τουρίστες όμως ήταν χαμηλής εισοδηματικής στάθμης

με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν στα εστιατόρια , τις καφετέριες , τα μπαράκια και στα άλλα καταστήματα ούτε της Λίνδου.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου τα all inclusive ξενοδοχεία προμήθευαν τους τουρίστες τους με νερό , αναψυκτικά και διάφορα σνακ με αποτέλεσμα όταν επισκεπτόταν τη Λίνδο όπως και διάφορους άλλους προορισμούς του νησιού μας να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ στην τοπική οικονομία. Βέβαια για τη Λίνδο και φέτος ήταν πλήγμα η μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου και η χαμηλή ποιότητα των επιβατών που μεταφέρουν. Τα προηγούμενα χρόνια οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, επέλεγαν για τη Λίνδο ,για τις εκδρομές τους στο νησί μας ,ενώ φέτος ελάχιστοι ήταν αυτοί που την επισκέφτηκαν ,κατά τη παραμονή τους στη Ρόδο και φυσικά δεν ξόδευαν τα αναμενόμενα στα καταστήματα της.

Πάντως το γεγονός ότι, η αγορά της Λίνδου που όλοι οι τουρίστες που επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους την επισκέπτονται , φέτος, υπέστη δραματική καθίζηση στα έσοδα της , προβληματίζει έντονα τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι δεν κρύβουν την απογοήτευση τους που ενώ οι αφίξεις έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, το ταμείο τους είναι μείον από ευρώ.


Σχόλια

  1. Den mporo nakatalavo giati lete tou touristes oti den exoune lefta ke den agorazoune ke sto exoteriko ine diskola ego memo souidia ke doulevo norvigia ke nomizete oti talefta ta vriskoune sto dromo den ine dinaton mia ikogenia 4 atomon natt theli 150 bero tin imera mono fagito ke esis pernete mono 500 evro ton mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/18 19:30

    Ναι αυτούς να λυπηθούμε ... κοιτάξτε να μιλήσετε για τους ανθρώπους που δουλεύουν στα ξενοδοχεία κ πεθαίνουν στην κυριολεξία χωρίς ρεπό χωρίς διάλειμμα χωρίς τουαλέτα κ με μισθό της ντροπής κ με τους αλλοδαπούς να βγάζουν σκαρτους τους Έλληνες συναδέλφους τους αυτά να λέτε να μαθαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/18 19:41

    μερικοί πάνε γυρεύοντας πάντως...τους λίγους καλούς πελάτες που έχουν δεν τους προσέχουν,
    καθίσαμε για καφέ σε γνωστή καφετέρια στη Λίνδο και δεν μας έφεραν ούτε ένα ποτήρι νερό...και όταν ζήτησα νερό έφεραν ένα μπουκαλάκι για τρία άτομα χωρίς ποτήρι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα το χρέωσαν γιατί φυσικά απόδειξη δεν ήρθε ποτέ για να δούμε. καλά να πάθουν με τους άφραγκους τουρίστες, είναι ότι πρέπει για εκεί με αυτά που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/18 10:17

    μια ζωη φταινε οι τουριστες...ξερετε τι λεγανε οι περισοτεροι?ουτε ενα μαγαζι με σουβενιρ λαικης τεχνης.ΟΛΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!ετσι να μεινουν οι εισπραξεις σας,κινεζικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/18 07:15

      ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *