ροή ειδήσεων

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ‘’σπάσει’’ τους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους. Όσοι είχαν διαβάσει την παρέμβασή μου πριν από μέρες, δεν αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Υπουργού.

Από εδώ όμως αρχίζουν όλα τα περίεργα….

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο , η κυβέρνηση δεν θέλει να ενταχθεί στην κατάτμηση των Δήμων η Ρόδος. Μας λένε μάλιστα ότι θα εφαρμοστεί όπου υπάρχει ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβουλίων. Μόνο που ο μοναδικός Δήμος, στον οποίο υπάρχει τέτοια απόφαση είναι ο Δήμος Λέσβου.

Τότε γιατί η κυβέρνηση εντάσσει στο ‘’σπάσιμο’’ των Δήμων την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Σάμο, όπως ακούγεται;

Η απάντηση είναι μία: είμαστε μπροστά σε μία ακόμα από τις πολλές άθλιες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Σπάνε το Δήμο στην Κεφαλονιά για να κάνουν ρουσφέτι στην τοπική βουλευτή του Σύριζα, σπάνε το Δήμο στη Λέσβο για να διασώσουν τα τοπικά τους στελέχη που έχουν διαλύσει το νησί με το μεταναστευτικό, σπάνε το Δήμο στη Σάμο για τον ίδιο λόγο.

Σπάνε το Δήμο στην Κέρκυρα για να διασώσουν το κυβερνητικό δήμαρχο και στα στελέχη του , που έχουν μετατρέψει την Κέρκυρα σε χωματερή από τα σκουπίδια.

Αυτά είναι τα κριτήρια δυστυχώς. Γιατί στο ερώτημα γιατί η Κέρκυρα και η Λέσβος και όχι η Ρόδος κανείς δεν έχει πειστική απάντηση.

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο ένας Δήμος στη Ρόδο, από το 2010 έως σήμερα, λειτούργησε; Πιστεύει κανείς ότι βελτιώθηκαν ή επιδεινώθηκαν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες της Ρόδου με τον ένα δήμο;

Και σε τελευταία ανάλυση, ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ποιοι νησιωτικοί δήμοι θα σπάσουν και ποιοι όχι και με ποια κριτήρια και μάλιστα 6 μήνες πριν τις εκλογές.

Γιατί τα κριτήρια πρέπει να είναι αντικειμενικά και ενιαία για κάθε δήμο; Έτσι δεν μας έλεγαν τότε για να μας πείσουν με το αξίωμα κάθε νησί και δήμος;

Για να διαλύσουν τελικά τη Ρόδο με αυτό το έκτρωμα, το Δήμο-γραφειοκρατικό τέρας που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια και να αλλάξει μια λάμπα σε ένα δρόμο;

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι στη συζήτηση αυτή για το ΄΄σπάσιμο’’ των Δήμων κανείς τους δεν θέλει τη συμμετοχή του πολίτη. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αυτοδιοίκηση.

Δεν θέλουν να ακουστεί η φωνή του πολίτη στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί δεν τους συμφέρει.

Εγώ μιλάω πάντα καθαρά και με προτάσεις.

Αν λοιπόν ανοίξουμε τη συζήτηση για το ‘’σπάσιμο΄΄ των Δήμων θα πρέπει να ενταχθεί και η Ρόδος όπως και όλα τα άλλα νησιά. Ή όλοι ή κανένας. Και θα ισχύσουν ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια για όλους.

Ότι γίνει και ότι αποφασιστεί θα πρέπει να γίνει με μελέτη και όχι στο πόδι. Οι 3 ή οι 4 νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν στη Ρόδο θα πρέπει να έχουν επαρκή χωρική διάσταση, να μπορούν να αναπτυχθούν αλλά κυρίως να λειτουργήσουν και να προσφέρουν , επιτέλους, υπηρεσίες στους δημότες τους.

Και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για κομματικά παιχνίδια. Γιατί αυτά τα κομματικά παιχνίδια πληρώνει σήμερα η Ρόδος

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *