επικαιρότητα

Έτσι δρουν οι υπάλληλοι – μαϊμού της ΔΕΗ – Το κόλπο με το σεντόνιΈνα ακόμη πανομοιότυπο κρούσμα απάτης με πρωταγωνιστές «υπαλλήλους της ΔΕΗ» σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν απατεώνες, κυρίως σε ηλικιωμένους που μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.


Το χθεσινό περιστατικό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έγινε πέρσι την ίδια περίπου εποχή.
Πώς δρουν οι απατεώνες

Οι απατεώνες, «χτυπούν» μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Σιγουρεύονται ότι είναι μόνοι τους. Είναι πάντα δύο. Σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους (μπλε σκούρο στη χθεσινή περίπτωση), λίγο πιο κάτω από το σπίτι – «στόχο». Χτυπούν το κουδούνι και πανικοβάλλουν τους ηλικιωμένους ότι το σπίτι έχει πρόβλημα με το ρεύμα.

Χθες, έπεισαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων, ότι το ρολόι της ΔΕΗ, γράφει πολύ και ότι θα έχουν πρόβλημα με τον λογαριασμό. Τους είπαν, ότι θα πρέπει να κατεβάσουν το γενικό, να ελέγξουν και τον πίνακα μέσα στο σπίτι, ενώ αυτό που θορύβησε τους ηλικιωμένους είναι όταν οι δράστες τους είπαν: «Σκεπάστε με ένα σεντόνι, ό,τι χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα έχετε, γιατί θα γίνει έκρηξη»! Αμέσως η ηλικιωμένη σκέπασε με ένα σεντόνι τα χρήματα (5.200 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας) και βιβλιάρια καταθέσεων».

Ο ένας εκ των δύο δραστών, παρακολουθούσε τις κινήσεις της ηλικιωμένης ενώ νωρίτερα είχαν βρει τρόπο να απασχολήσουν τον ηλικιωμένο προκειμένου να μην καταλάβει τις κινήσεις τους.


Αφού άρπαξαν το σεντόνι, άρχισαν να τρέχουν προς το αυτοκίνητο και το έβαλαν στα πόδια.
Το ίδιο ακριβώς πριν από έναν χρόνο

Σε άλλο χωριό της δυτικής Αχαΐας, πριν από ένα περίπου χρόνο το ίδιο περιστατικό. Σύμφωνα με μάρτυρα, ένα αυτοκίνητο στάθμευσε έξω από το σπίτι. Δύο καλοντυμένοι κύριοι με φακέλους στα χέρια, βγήκαν από το αυτοκίνητο. Αφού «επιθεώρησαν» το χώρο, χτύπησαν το κουδούνι αλλά το γάβγισμα του σκύλου τους απέτρεψε. Πήραν το αυτοκίνητο και πήγαν στο διπλανό σπίτι. Ο ένας έμεινε στο αυτοκίνητο, ο άλλος χτύπησε και με τη μέθοδο της δήθεν βλάβης της ΔΕΗ, μπήκε στο σπίτι. Είπε στους ιδιοκτήτες του σπιτιού (ηλικιωμένο ζευγάρι), τα ίδια ακριβώς πράγματα, καταλήγοντας στην έκρηξη!

Τότε ο ηλικιωμένος έφυγε τρέχοντας με με κουβέρτα. Ο δεύτερος δράστης που ήταν στο αυτοκίνητο, ακολούθησε τις κινήσεις του. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού, μπήκε σε μια αποθήκη και σκέπασε με την κουβέρτα ένα σακί αραποσίτι! Ο δράστης κατάλαβα ότι εκεί είχε κρύψει χρήματα. Τα άρπαξε και μετά τηλεφώνησε στον άνδρα που ήταν μέσα στο σπίτι στο κινητό για να τον ειδοποιήσει ότι η «δουλειά» έγινε. Ο καλοντυμένος δράστης, έφυγε από το σπίτι, μπήκε στο αυτοκίνητο του συνεργού του και έγιναν καπνός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομπόδεμα των ηλικιωμένων που είχαν κρύψει στην αποθήκη ήταν πολύ μεγάλο.

Πηγή: tempo24

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά