ροή ειδήσεων

Ομολογία Βαρουφάκη: «Ο Σόρος πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα για μένα ζητώντας…»



Με σκληρά λόγια μίλησε για τους «πρώην συντρόφους» του ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάζοντας στο κάδρο του και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν νιώθει πικρία για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Άνθρωποι είμαστε. Όταν έχεις σφίξει χέρια και έχεις φάει ψωμί και αλάτι και βλέπεις ότι αυτό τελικά ποτέ δεν ίσχυε, κάποια πικρία τη νιώθεις. Για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου και μετά προχωράς γιατί ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα πρόσωπα».

Αναφερόμενος στον Τζορτζ Σόρος, τον οποίο χαρακτήρισε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αποκάλυψε: «Μια φορά ο Σόρος είχε σηκώσει το τηλέφωνό του και ήρθε σε επαφή με τον Τσίπρα. Ήταν τον Ιούλιο του 2015 και ζήτησε την παραπομπή μου».

Αρχικά ο Γ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του σήμερα στο ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ότι για κάποιους μήνες είχε συνεργαστεί με το ίδρυμα Σόρος ως οικονομολόγος, δικαιολογήθηκε όμως ότι δεν ήταν ο μόνος καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί οικονομολόγοι είχαν μελέτες αντίστοιχες. Όμως, από αυτό που είπε, δηλαδή για την επικοινωνία του Σόρος με τον Τσίπρα προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα. Πώς ένας επιχειρηματίας σηκώνει το τηλέφωνο και συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό μιας χώρας; Με ποιο θάρρος; Από που και ως που ζητά ένας «άγνωστος» την αποπομπή υπουργού και γιατί;

Μετά από αυτή την ομολογία – καταγγελία Βαρουφάκη θα πρέπει το Μαξίμου να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Χαρακτήρισε «νεοφασιστοειδή» τους Σαλβίνι, Τραμπ, Όρμπαν και ερωτηθείς αν σε αυτή την κατηγορία βάζει και τον Πάνο Καμμένο, απάντησε θετικά.

Απαντώντας στη ΝΔ και στα περί Εξεταστικής για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε: «Όχι μόνο Εξεταστική, στρατοδικείο να μου κάνουν, αλλά δεν τολμούν. Μακάρι να έρθουν ως μάρτυρες κατηγορίας και οι πρώην συντρόφοι μου».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις ραγδαίες εξελίξεις στη Γερμανία, λέγοντας ότι η Μέρκελ πληρώνει τώρα την πολιτική λιτότητας που επέβαλε στην Ευρώπη αλλά και το μεταναστευτικό και εκτίμησε ότι ο κ. Σόιμπλε θα παίξει το ρόλο μεταβατικού Πρωθυπουργού μέχρι να βρεθεί διάδοχος της κ. Μέρκελ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *