ροή ειδήσεων

«Τρομοκρατική απειλή, πυρκαγιά και διαρροή τοξικού αερίου» σε πλοίο στη Ρόδο



Άσκηση ετοιμότητας με θέμα «Διαχείριση Κρίσεως» οργανώθηκε χθες το μεσημέρι από το λιμενικό, στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος», στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».


HTTP://HCG.GR


Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναυάρχου Ιωάννη Αργυρίου, συμμετείχαν το προσωπικό, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πυροτεχνουργοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ελικόπτερο, περιπολικά σκάφη κι οχήματα του λιμενικού, το πλήρωμα του πλοίου, το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, στρατιωτικά κλιμάκια, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας Ρόδου και του δήμου Ρόδου, σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και τρία ρυμουλκά.

Τα σενάρια ήταν πυρκαγιά και τρομοκρατική απειλή επί του πλοίου, καθώς και η αντιμετώπιση διαρροής τοξικού αερίου εντός της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμανιού.

HCG.GR


Σύμφωνα με το λιμενικό, το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία «να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας και καταστολής τρομοκρατικής ενέργειας, αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να εντοπίσει αδυναμίες/ελλείψεις και να τις εξαλείψει, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής του, καθώς και να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία του με συναρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις κρίσεων».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/18 22:59

    Eεεεε αφου ηταν εκει ο γιαννακης.....μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!!!! και δεν μου λετε πόσο στοίχησε όλο αυτό το θέατρο....καυσιμα,ελικόπτερο,περιπολικα αυτοκινητα-σκάφη,πλοιαρια,πυροσβεστικη,ασθενοφορα,στρατός κλπ....πλήρωνε Έλληνα πολίτη το θέατρο!!! να το ξανακανετε σύντομα....τωρα το χείμωνα που θα ξυνεστε απο την πολύ δουλειά.....να το ξανακάνετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *