ροή ειδήσεων

Επιλεκτική διαρροή αποσπασμάτων της επιστολής παραίτησης Κοτζιά – Εκθετος ο Καμμένος



Με αιχμές στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρώην ΥΠΕΞ διευκρινίζει πως οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί

Αποσπάσματα της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά που εκθέτουν Πάνο Καμμένο για τις κινήσεις στην Αμερική έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ουσιαστικά η επιλεκτική διαρροή των εν λόγω αποσπασμάτων – που κατά τα φαινόμενα έγινε από το Μαξίμου- θίγει την υπονομευτική δράση του υπουργού Αμυνας σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Με αιχμές στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διευκρινίζει πως οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί.

«Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», φέρεται να γράφει ο κ. Κοτζιάς στην επιστολή του, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Όπως φαίνεται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου περί «βαλκανικής συμμαχίας» ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός θεώρησε ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και ειδικά από τον υπουργό Άμυνας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Διαφορετικά, στέλνει λάθος μηνύματα σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και επικίνδυνο γεωστρατηγικό περιβάλλον στην περιοχή. Και πρέπει να υπάρχει σταθερότητα σε αυτή την πολιτική».


Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. Η στρατηγική που προτάθηκε από τον κ. Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα, σημειώνει, ενώ φέρεται πως έχει πλήρη γνώση για το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Αμυνας.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Κοτζιάς σκόπευε να υποβάλει γραπτώς την παραίτησή του την Πέμπτη, όμως οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, πως «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και όποιος νιώθει δυσφορία να κατέβει» επιτάχυναν τις εξελίξεις.

«Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της κυβέρνησης δεν θα είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ο μηχανοδηγός της κυβέρνησης και- όπως φάνηκε- υπάρχουν ορισμένοι που κατεβαίνουν από το τρένο και δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες», αναφέρουν στην εφημερίδα πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο της παραίτησης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *