ροή ειδήσεων

Νέες αποκαλύψεις: Το μυστικό ταξίδι του Γιώργου Τσίπρα που έφερε την πρώτη παραίτηση Κοτζιά



Η κρίση στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά εκδηλώθηκε πριν από μήνες. Όλα άρχισαν όταν ο τότε γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας (εξάδελφος του πρωθυπουργού) χωρίς να ρωτήσει κανέναν επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκει σε επιχειρηματία και συνοδεύοντας άλλον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα πέταξε με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Γιώργος Τσίπρας και ο επιχειρηματίας τον οποίο συνόδευε είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας. Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, παρ” ότι χρησιμοποίησε στη συνάντηση με τους Λίβυους αξιωματούχους τη θεσμική του ιδιότητα, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν ενημέρωσε καν τον προϊστάμενο του, υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, που αναφέρεται στον ξάδερφο του πρωθυπουργού και στην επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μία συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των αραβικών κρατών ο Λίβυος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Κοτζιά για τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Τσίπρα, θεωρώντας ότι ήταν εν γνώση του. Έξαλλος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στον οποίο είπε τα εξής: «Ή διώχνεις τον εξάδελφο σου ή το ταξίδι που έκανε στη Λιβύη ήταν εν γνώση σου, οπότε και παραιτούμαι».

Ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, θυσίασε τον εξάδελφο του, τον οποίο ο Κοτζιάς απομάκρυνε από το ΥΠΕΞ. Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα τον αποκατέστησε και ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του στο Μαξίμου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *