ροή ειδήσεων

Μπαράζ ελέγχων για κατοχή και χρήση POS - Οι επιχειρήσεις που μπήκαν στο "μικροσκόπιο" και τα πρόστιμα



Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησαν τα ειδικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 για την κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.1207 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τους εξής κλάδους: εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσεις (1025), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κλπ (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78).



Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Επί παραδείγματι, θα πρέπει να υφίσταται στο χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *