ροή ειδήσεων

Tουρκικά F-16 έκαναν εικονικό βομβαρδισμό στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες



Nωρίς το πρωί δυο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και στις 09:02 πέταξαν πάνω από την Παναγιά των Οινουσσών στα 24.000 πόδια όπου και προχώρησαν σε εικονικό βομβαρδισμό της φρουράς η οποία έχει εγκατασταθεί στο νησί από τον Απρίλιο του 2016 όταν και αποτράπηκε σχεδιαζόμενη τουρκική απόβαση.

Ένα λεπτό αργότερα τα τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών βορειοανατολικά της Χίου, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.


Η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο σύμπλεγμα των Οινουσσών


Πριν από δυόμιση χρόνια οι Τούρκοι σχεδίαζαν να προκαλέσουν μείζοντα κρίση με αποβατική ενέργεια. Η ενέργεια, η οποία θα είχε πολλά κοινά με αυτή που έγινε στην δυτική Ιμια τον Ιανουάριο του 1996 θα είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας ανάλογης κρίσης με αυτή των Ιμίων, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής (εννοούμε του Αιγαίου, φυσικά...) και στην εν συνεχεία εξέλιξη της τακτικής κατάστασης στην περιοχή.

Η πληροφορία ανέφερε ότι τμήμα της τουρκικής ειδικής μονάδας SAT, ετοιμαζόταν να κινηθεί για κατάληψη του νησιού το οποίο είναι ένα από τα 185 του Αιγαίου, τα οποία η Αγκυρα υποστηρίζει ότι είναι "ασαφούς εθνικής κυριαρχίας" βάσει των συνθηκών, δηλαδή δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως ακριβώς θεωρούσε (και θεωρεί) ότι συμβαίνει με τα Ιμια.

Η εσπευσμένη διαρροή για μετακίνηση φρουράς στη νήσο Πασά συνδυάστηκε με την πληροφορία ότι θα δημιουργηθεί ελικοδρόμιο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ήδη ένα παλιό ελικοδρόμιο στο νησί. Απλά για να απαλυνθεί η είδηση για μετάφορά στρατιωτικής δύναμης στη νήσο, "ντύθηκε" και με την πληροφορία περί ελικοδρομίου.

Σημειώνεται ότι πριν από 6 ημέρες δύο Έλληνες ψαροντουφεκάδες παραλίγο να αιχμαλωτιστούν από τους Τούρκους στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών και τελικώς σώθηκαν κατόπιν επεμβάσεως του Λιμενικού

Οι δυο νεαροί άντρες, περίπου στις επτά το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ξεκίνησαν από την Χίο με το φουσκωτό τους, προκειμένου να πάνε για ψαροντούφεκο κοντά στο νησάκι Βάτος στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών.

Ενώ βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περίπου 100 μέτρα από το νησί, τους προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και τους ζήτησε τα στοιχεία τους, θεωρώντας ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *