ροή ειδήσεων

Μη δασικές 3 εκτάσεις σε ξενοδοχεία



Οι αρμόδιες δασικές αρχές κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχειακών εταιρειών έκριναν 3 εκτάσεις σε Ρόδο, Χανιά και Κέρκυρα, ότι δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση εμβαδού 66.031τμ βάσει τίτλου 70.334,67τμ βάσει συντεταγμένων, Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, μετά από αίτηση της Εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY A.E.», δια του εκπροσώπου της Σταύρου Μήτση.

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η σημερινή μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε κατά τα έτη 1960, 1998, 2015 και 2017, η μορφολογία του εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία.

Ειδικότερα, κατά τα έτη 2015 έως και 2017, ολόκληρη η έκταση πλην δύο τμημάτων, αποτελεί ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο κύριο κτίριο, περιφερειακά κτίσματα (bungalows), εσωτερικούς διαδρόμους, χώρους παρκινγκ, διαμορφωμένα παρτέρια πρασίνου με καλλωπιστικά φυτά, πισίνες και ακάλυπτους χώρους.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών Χανίων μετά από αίτηση της «Γελασάκη Ναυτική Τουριστική Ξενοδοχειακή ΑΕ» με έδρα τη Σούδα, χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση 160,70 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση "Σοφούλη" Αποκορώνου Χανίων. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε το έτος 1945, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία. Η ευρύτερη περιοχή αποτελείται από γεωργικές εκτάσεις και ξενοδοχεία.

Τέλος, η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση συνολικού εμβαδού 14.356,70 τ.μ. στη θέση «Μεσογγή» Χλωμοτιανών Κέρκυρας, μετά από αίτηση της εταιρείας KONTOKALI BAY A.E.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *