ροή ειδήσεων

45 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία που επιβλήθηκε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική και οργανωμένη δράση ενάντια στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας.

Η φετινή επέτειος αποκτά από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Είναι αποκαλυπτική η ενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δε σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο, για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους στη σφαγή των λαών, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τα πάντα στα γεράκια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ.

Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους μακελάρηδες των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών. Συμμετέχει ενεργά με στρατιωτικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά τον κόσμο και συνδράμει σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.

Καταδικάζει το λαό στην πείνα και την ανέχεια και βάζει πάνω από το κεφάλι του μια ωρολογιακή βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα συνθήματα του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας: στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι πρώτης γραμμής καθήκον να παλέψουμε όχι μόνο για ΣΣΕ, συντάξεις, ασφαλιστικό, κοινωνικές παροχές, αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Γιατί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση μας, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα του δικαιώματος στην οργάνωση και την απεργία, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναχάραγμα συνόρων.

Συνάδελφοι, μην ξεχνάμε ότι και σήμερα διεξάγεται πόλεμος και μάλιστα ολότελα ταξικός σε βάρος μας.



Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση του σωματείου, των σωματειακών επιτροπών σε κάθε τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος μας, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο μας με τη βαρβαρότητα των εργοδοτών.



Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973 τιμούμε την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς του Νοέμβρη, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ,και στην πορεία στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 3.00 ΜΜ.



Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

Έξω το ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *