ροή ειδήσεων

Black Friday: Ασύλληπτο νούμερο - Πόσο παραπάνω αγοράζουμε οι Έλληνες την Μαύρη Παρασκευή


Μέσα στην πρώτη πεντάδα η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων την Black Friday σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων Παρασκευών...

H Black Friday ήρθε από το πουθενά και μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει και έχει ανατρέψει τις ισορροπίες στο ελληνικό εμπόριο. Με βάση τα περσινά στοιχεία – σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει στελέχη της αγοράς ηλεκτρικών στο News24/7 - η Μαύρη Παρασκευή μπορεί και να ανεβάσει έως και 10% τις ετήσιες πωλήσεις μίας αλυσίδας. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό καθώς όπως αναφέρει ο Guardian, η Black Friday βοήθησε στο να αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις στην Βρετανία πέρυσι τον Νοέμβρίο.

Μία άλλη, διεθνής έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως δείχνει ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες όπου οι πωλήσεις την Black Friday “εκτοξεύονται” σε σύγκριση με τις “κανονικές” Παρασκευές. Συγκεκριμένα ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος αύξησης είναι 624% στην χώρα μας φθάνει στο αστρονομικό 2.600%, νούμερο που αποδεικνύει την καταναλωτική “τρέλα” της ημέρας. Το συγκεκριμένο νούμερο κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στον κόσμο και στις 55 αγορές που πραγματοποιήθηκε η έρευνα.


Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται το Πακιστάν ( 11.525%) , η Ουγγαρία ( 9.750%) και η γειτονική Ιταλία (4.516%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει, με μικρή διαφορά από την Ελλάδα, η Νότιος Αφρική με ποσοστό 2.571%. Στον αντίποδα η χώρα με την μικρότερη άνοδο είναι η Ταϊλάνδη με ποσοστό “μόλις” 46%.

- Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο black-friday.global και βασίζεται σε στοιχεία του picodi.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *