ροή ειδήσεων

Τεράστια απάτη: Μάζευαν χρήματα για την άρρωστη κόρη τους και τα ξόδεψαν σε καλοπέραση


Για έξι ολόκληρα χρόνια, ο Φερναντο Μπλανκο και η Μαργαρίτα Γκαράου, ένα παντρεμένο ζευγάρι από την Ισπανία, περιπλανήθηκε σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ για να ζητήσει εσπευσμένα βοήθεια για την άρρωστη κόρη τους, Νάντια Νερέα, αλλιώς θα πεθάνει, Ωστόσο, το σχεδόν μισό εκατομμύριο που μάζεψε, δεν πήγαν σε θεραπείες, αλλά σε... χλιδάτες επιλογές, σύμφωνα με το BBC

Η 14χρονη Νάντια πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή, που ονομάζεται τριχοθειοδυστροφία, αλλά δεν θεραπεύεται παρά μόνο μετριάζεται. Τα συμπτώματά της είναι αδύναμα μαλλιά και νύχια, ευαισθησία στο φως, λεκτικά και νοητικά προβλήματα και ενδεχόμενο πρόωρο θάνατο.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους θρασύδειλους γονείς της να καπηλευτούν το πρόβλημα υγείας της και να επετούν για χρήματα. Με την επαιτεία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 420.000 ευρώ.

Πού πήγαν τα λεφτά; Σε προσωπικά έξοδα των γονιών, σε αντικείμενα τεράστιας χρηματικής αξίας, σε αυτοκίνητα και σε πανάκριβα κοσμήματα. Για την θεραπεία της κόρης τους, έδωσαν μόνο το ποσό των 20.000 ευρώ.

Πώς έγιναν αντιληπτοί; Το ποσό των 420.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε έπειτα από έκκληση του ανδρόγυνου, καθώς επρόκειτο να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα των ΗΠΑ. Όμως, η κλινική που ανέφεραν συστηματικά, δεν υπήρχε καν.

Το ίδιο συνέβη και με αντίστοιχες επεμβάσεις οι οποίες υποτίθεται πως έγιναν στο Χιούστον, αλλά και στη Γαλλία, αλλά ούτε αυτά τα νοσοκομεία που είχαν κατονομάσει δεν υπήρχαν.

Επίσης, σημειώνεται πως δεν είχαν διαβατήριο. Άρα, οι αρχές αντιλήφθηκαν πως ήταν αδύνατον να είχαν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα ταξίδια.

Εξάλλου, η ασθένεια της μικρής μπορεί να είναι σπάνια, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θεραπεία. Άλλωστε, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Έτσι, ο πατέρας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης και η μητέρα σε τριάμισι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *