ροή ειδήσεων

Προσπάθειες Τσίπρα για να φέρει το Μουντιάλ στην Ελλάδα


Στόχος το 2030 όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κατά την τετραμερή συνάντηση στην οποία έδωσε το "παρών" ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ποιες θα είναι οι "αντίπαλες" κοινές υποψηφιότητες, με την Αργεντινή εντός τους...

Μια "αμιγώς" αθλητική είδηση "βγήκε" από την τετραμερή συνάντηση πρωθυπουργών Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. "Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τότε παρενέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, δίνοντας το "χρονοδιάγραμμα" και επισημαίνοντας ότι "αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030". Σημειώνεται πως η ιδέα ήταν της ελληνικής πλευράς.

Η πρόταση για κοινή συνδιοργάνωση, Μουντιάλ ή Euro, θα σηματοδοτεί και επί της ουσίας τη σύσφιξη των σχέσεων των κρατών των Βαλκανίων σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο.

Αν πάντως κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.

Δύσκολος ο δρόμος λοιπόν για το Μουντιάλ, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η όλη πρόταση τελικά να αφορά διοργάνωση Euro.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *