ροή ειδήσεων

Ένας ομογενής Ροδίτης πίσω από το καλύτερο παγωτό της Αυστραλίας!

«Η συνταγή παραμένει ίδια από το 1923» λέει ο Δημήτρης Κυριαζής



Ο Δημήτρης Κυριαζής και οι συνεργάτες του με τα βραβεία τους

Ο Ελληνοαυστραλός Δημήτρης Κυριαζής, παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ μαζί με τους τέσσερις συνεταίρους του δύο σημαντικά βραβεία για την εταιρία παρασκευής παγωτών Golden North, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ετήσιου Διαγωνισμού SA Food Awards που κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα τροφίμων της πολιτείας.

Τα παγωτά Golden North τα οποία παρασκευάζονται από αγνά και ντόπια υλικά στην περιοχή Laura Νότιας Αυστραλίας εδώ και 96 χρόνια, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών ενώ η επιχείρηση βραβεύθηκε ως η καλύτερη επιχείρηση σε ολόκληρη τη Νότια Αυστραλία.

«Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα μας τα οποία εξακολουθούμε να παράγουμε με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά που προμηθευόμαστε από ντόπιους παραγωγούς, όπως φρέσκο γάλα και κρέμα και, εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές μας, δεν κάνουμε χρήση φοινικέλαιου και γλουτένης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 44χρονος ομογενής οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί της Ρόδου, την Ήπειρο και την Κάρυστο Εύβοιας.

Αυτή δεν είναι η μοναδική διεθνής πρωτιά της εταιρίας του ομογενούς, αφού πριν δύο χρόνια τα προϊόντα Golden North κατέκτησαν επίσης τον τίτλο του «Προμηθευτή της Χρονιάς», στην κατηγορία επιχειρήσεων, σημειώνοντας κέρδος κάτω των $50 εκατομμυρίων, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διαγωνισμού Metcash Supplier of the Year που διεξήχθη για πρώτη φορά στο Σίδνεϊ, ενώ πριν λίγους μήνες τα προϊόντα Golden North κατέκτησαν το πρώτο βραβείο για το καλύτερο παγωτό της Αυστραλίας (2018).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανεξάρτητη παναυστραλιανή έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Canstar Blue, περισσότεροι από 1600 καταναλωτές κλήθηκαν να αξιολογήσουν και να αναδείξουν το παγωτό της αρεσκείας τους λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες όπως γεύση, υφή και πυκνότητα, ποικιλίες γεύσεων, κόστος έναντι ποιότητας, συσκευασία καθώς και συνολική εμπειρία και ικανοποίηση από το κάθε προϊόν, αφήνοντας πίσω τους κορυφαίες διεθνείς εταιρίες παραγωγής παγωτού όπως την Aldi που ήρθε δεύτερη στην κατάταξη, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά προτίμησης οι εταιρίες Bulla, Cadbury, Connoisseur, Peters, Sara Lee, Streets, Ben & Jerry’s, Coles και Woolworths.

«Είμαστε ευγνώμονες, αφενός, απέναντι στους ίδιους του καταναλωτές που συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται και να στηρίζουν τα προϊόντα μας μετά από τόσα χρόνια στην αγορά και, αφετέρου, απέναντι στους ίδιους τους υπαλλήλους μας που με τις ικανότητες και την αφοσίωσή τους συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθειά μας να παράγουμε το καλύτερο παγωτό της Αυστραλίας» δήλωσε ο κ. Κυριαζής, ο οποίος έκανε γνωστό επίσης ότι όταν πριν από εννέα χρόνια, μαζί με τους τέσσερις συνεταίρους του ανέλαβε την εταιρία, το εργοστάσιο παραγωγής απασχολούσε συνολικά 45 υπαλλήλους ενώ σήμερα το προσωπικό φτάνει τα 80 άτομα.

Πλέον τα παγωτά Golden North βρίσκονται σε ψυγεία επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης και αλυσίδων σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα από την Βόρεια Περιοχή και το Queensland έως την Δυτική και Νότια Αυστραλία αλλά και τη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία.

H συνταγή για την κατασκευή του παγωτού δεν έχει αλλάξει από το 1923.

«Όταν πήραμε τη σκυτάλη της επιχείρησης από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, πήραμε και τη συνειδητή απόφαση να διατηρήσουμε τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων μας χωρίς να συμβιβάσουμε ή να θυσιάσουμε την υψηλή ποιότητα παραγωγής που προϋπήρχε.

«Για μας αυτές οι δροσερές και γλυκές διακρίσεις αποτελούν μια ακόμα τρανή απόδειξη του ότι οι καταναλωτές σέβονται και αναγνωρίζουν τη διαρκή προσπάθειά μας να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον τομέα του παγωτού» καταλήγει ο ομογενής.

neoskosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *