ροή ειδήσεων

Αρχή για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Τέρμα στις "χρυσές βίζες"


Στη χαρτογράφηση όλων των αγοραπωλησιών ακινήτων στη χώρα, όταν το ένα μέρος είναι αλλοδαπός υπήκοος, προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος...


Η υπόθεση με τις "χρυσές βίζες" που έφερε τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου εκτός Jumbo, και στο "μικροσκόπιο" της ελληνικής Δικαιοσύνης, κινητοποίησε την ανεξάρτητη αρχή, η οποία θέλησε να μην βρεθεί ξανά απέναντι σε τέτοιες καταγγελίες. Παράλληλα, στόχος είναι να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος δεν θα αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, αλλά και νομικά πρόσωπα ή άλλες νομικές οντότητες που μπορούν να αποκτήσουν εμπράγματες αξίες σε ακίνητα.

Παράλληλα, η Αρχή προχωρά στη δημιουργία ενιαίου μητρώου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Πρόκειται για μια κίνηση που πρώτη φορά επιχειρείται στην Ελλάδα και αφορά σε όσες ΜΚΟ δεν έχουν ένα κεντρικό μητρώο.

Με τον τρόπο αυτό η Αρχή επιχειρεί να καλύψει το κενό αυτό που υπάρχει, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ενιαίου και ολοκληρωμένου ελέγχου σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αυτές μπορεί να ασκούν και κατά συνέπεια των πηγών χρηματοδότησης που μπορεί να έχουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *