ροή ειδήσεων

Έμαθαν το μισθό και αρνήθηκαν την πρόσληψη στο δημόσιο – “Υπάρχει έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας”!



Για πολλούς μια πρόσληψη στο δημόσιο είναι στόχος και όνειρο ζωής. Κάποιοι άλλοι αν και είχαν τη δυνατότητα να μπουν, είπαν όχι...


Κύμα άρνησης των λιγοστών και πολυπόθητων θέσεων στο δημόσιο αποκάλυψε την Τρίτη (13-11-2018) ο πρόεδρος των Εφοριακών στη Λάρισα Θανάσης Τσουρής. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των εφοριακών του νομού, ο κ. Τσουρής μίλησε για “εφοριακούς που προσλαμβάνονται με μισθό 700 ευρώ και που πολλοί από αυτούς δεν αποδέχονται τη θέση τελικά” λόγω των χρημάτων τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσουρής άφησε σαφείς αιχμές για έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας στις ΔΟΥ, εξηγώντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά αιτήματα του κλάδου είναι η “εφαρμογή διαδικασιών αξιοκρατίας και διαφάνειας μέσα στις υπηρεσίες μας, γιατί τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο φαινόμενο αυθαιρεσίας από τη διοίκηση.


Ζητάμε όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι μετακινήσεις των συναδέλφων να περνούν μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. Οι κρίσεις των προϊσταμένων να γίνονται με αξιοκρατικές διαδικασίες, γιατί θεωρούμε ότι τα πρόσωπα που κατέχουν αυτές τις θέσεις στις υπηρεσίες μας, είναι πρόσωπα “κλειδιά” για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.”
Φωτογραφίες από την ετήσια συνέλευση εφοριακών

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας συζητήθηκαν επίσης το θέμα του περιορισμού της ευθύνης των υπαλλήλων της φορολογικής διοίκησης που αυτή τη στιγμή – όπως ειπώθηκε – είναι υπέρμετρη και το μισθολογικό καθώς ο κλάδος των εφοριακών μέσα στα μνημόνια έχει δεχθεί δυσανάλογα υπέρογκες μειώσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *