ροή ειδήσεων

Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων



Μία λίστα με 21 τεκμηριωμένα περιστατικά θανατηφόρων τροχαίων, τους δράστες και την νομοθετημένη ευνοϊκή μεταχείριση τους από την πολιτεία έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνημής θυμάτων τροχαίων στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Ρόδο.

Στην πρωτεύουσα ο σύλλογος προχωράει σε διαμαρτυρία για δέκατη χρονιά στη 1 το μεσημέρι μπροστά στον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κ. Λουκάρεως) τιμώντας τη μνήμη των «εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια τη ζωής τους, θύματα τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και στους πολύ περισσότερους που επέζησαν με ένα σοβαρό τραυματισμό και μια αναπηρία».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων που μπήκαν στο δρόμο του πόνου, που η ζωή τους άλλαξε αιφνιδιαστικά, βίαια, απροσδόκητα, μη αναστρέψιμα. Μέρος αυτού του κόσμου είμαστε και μείς. Συμμετέχουμε στις δράσεις για την παγκόσμια Ημέρα Μνήμης όχι σαν μέρος του παγκόσμιου θεάματος με τις επαναλαμβανόμενες σκηνές όπου ο θίασος των πρωταγωνιστών της παραγωγής του τροχαίου εγκλήματος “θα εκφράσει τη λύπη του”».

Ο Σύλλογος ζητάει την «άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους» και «ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!»

Στο κάλεσμα τονίζεται ότι «πολιτικοί που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο πρόληψης, βιομηχανίες που παράγουν όλο και πιο επιθετικά αυτοκίνητα και οι απαραίτητοι κομπάρσοι που θα διαβεβαιώσουν πως όλο αυτό το μακελειό στους δρόμους του πλανήτη που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες δεν είναι παρά ένα σύνολο “κακών στιγμών”, “αμελειών” και “ατυχημάτων” θα εκφράσουν την συγκίνηση τους για μια Ημέρα σε αντιστάθμισμα 365 ημερών υποκρισίας».

«Ο σεβασμός στα θύματα των τροχαίων επιτάσσει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα. Προυπόθεση γι αυτό είναι να σταματήσει να ισχύει το δίκιο του ισχυροτέρου: Του οδηγού αυτοκινήτου απέναντι στον πεζό, τον ποδηλάτη ή στον χρήστη μικρότερου μηχανοκίνητου, του θύτη απένατι στο θύμα, του ζωντανού απέναντι στο νεκρό».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *