επικαιρότητα

Προσοχή: Αυτά τα καλλυντικά απαγορεύονται από τον ΕΟΦ74 καλλυντικά απαγόρευσε ο ΕΟΦ μεταξύ αυτών και κρέμα για βρέφη


Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας 74 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πρόκειται να έχει ισχύ για τα επόμενα - τουλάχιστον - 5 χρόνια και αφορά προϊόντα τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες χημικών στη σύστασή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η εν λόγω απαγόρευση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Τα προϊόντα:

Πρόκειται για 74 καλλυντικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων, κρέμα για βρέφη, αντηλιακές κρέμες, σαπούνια, ταινίες και κρέμες λεύκανσης δοντιών, προϊόντα λεύκανσης δέρματος, μάσκες μαλλιών και προσώπου, κρέμες σώματος, χεριών και προσώπου, προϊόντα για τα μαλλιά, κόλλες για ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες, αλλά και αρκετά ακόμη καλλυντικά, όπως: Κραγιόν, σκιές, βερνίκια νυχιών, αρώματα και άλλα.

Τα παραπάνω προϊόντα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχουν χημικές ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, όπως είναι η υδροκινόνη, το κοχικό οξύ, ο μόλυβδος, το νικέλιο, το χρώμιο, το αρσενικό και άλλα.

Διαβάστε αναλυτικά τα 74 καλλυντικά προϊόντα που απαγορεύει ο ΕΟΦ στην Ελλάδα ΕΔΩ.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά