ροή ειδήσεων

Δημήτρης Καμμένος: Τι πραγματικά αναφέρει η επιστολή Σόρος



Ο φιλάνθρωπος Γιώργος Σόρος δημοσίευσε πρόσφατα στην Wall Street Journal επιστολή με τίτλο «Γιατί επενδύω 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετανάστες». Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω την επιστολή και θα διαχωρίσω την πραγματική σημασία αυτού που λέει σε σχέση με αυτό που πραγματικά εννοεί.

Η επιστολή του Σόρος ξεκινάει: «Ο κόσμος έχει αναστατωθεί από την έξαρση της αναγκαστικής μετανάστευσης. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κίνηση, εγκαταλείποντας τις χώρες καταγωγής τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Μερικοί διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο ή από ένα καταπιεστικό καθεστώς. άλλοι εξαναγκάζονται από την ακραία φτώχεια, παρασύρονται από τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους».

Αυτό είναι αλήθεια. Και ο Σόρος πρέπει να το γνωρίζει αυτό καλά από τη στιγμή που το think tank του ασχολείται με την «αναγκαστική μετανάστευση». Το έχει ο ίδιος ξεκινήσει ή το διευκόλυνε και, σύμφωνα με τον Βίκτορ Ορμπάν, Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας (ο οποίος διεξάγει σήμερα δημοψήφισμα για το αν θα δεχθεί τις μεταναστευτικές ποσοστώσεις όπως απαιτεί η ΕΕ), όπως ανέφερε το Bloomberg είπε: «Το όνομά του είναι ίσως το πιο ισχυρό παράδειγμα εκείνων που υποστηρίζουν οτιδήποτε αποδυναμώνει τα έθνη, υποστηρίζουν όλα όσα αλλάζουν τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής […] Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες γίνονται αθέλητα μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου ανθρώπων-λαθρεμπορίου ».


Οι υποστηρικτές του Σόρος βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του δικτύου.

Ο Σόρος συνεχίζει: «Η συλλογική μας αποτυχία να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της αυξημένης ροής έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη δυστυχία και την πολιτική αστάθεια – τόσο στις χώρες από όπου οι άνθρωποι φεύγουν όσο και στις χώρες που τους φιλοξενούν, πρόθυμα ή όχι. Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται να έχουν απελπιστικές ζωές, ενώ οι χώρες υποδοχής αποτυγχάνουν να αποκομίσουν το αποδεδειγμένο όφελος που θα μπορούσε να προσφέρει η πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση τους».


Έχω ασχοληθεί με τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του Σόρος αλλού. παρά τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά του, θα υποθέσω ότι δεν χρησιμοποιεί το βασιλικό «εμείς». Παίρνοντας λοιπόν αυτό ως δεδομένο, για ποιον μιλάει άραγε όταν μιλάει για την «συλλογική αποτυχία μας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές»; Όσον αφορά τις κυβερνήσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν εκλέγεται σε καμία κυβέρνηση του έθνους, ούτε υπήρξε ποτέ μέλος.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές τους υποθέσεις και να υποστηρίζει τις εξεγέρσεις όπως Επαναστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γεωργίας και της Ουκρανίας, και να χτυπάει το χάος μέσω του BLM στις ΗΠΑ.

Επίσης επιτέθηκε στη βρετανική λίρα, καθιστώντας τον εαυτό του δισεκατομμυριούχο.

Επιθυμεί ο αναγνώστης του να υποθέσει ότι συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος με τη χρήση του όρου «μας». Αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται. Μας λέει απλώς τι θα συμβεί.


Στη συνέχεια, γράφει «το αποδεδειγμένο όφελος που θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη ενσωμάτωση τους». Αυτό είναι σχεδόν ένα ρητορικό αίνιγμα. αυτός και οι δικηγόροι του περιμένουν – όχι αναίτια – ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα δώσουν το δικό τους χρώμα σε ό, τι λένε οι λέξεις στη σελίδα. Ισχυρίζεται ότι έχει αποδειχτεί (το όφελος), αλλά δεν παρέχει καμία απόδειξη- και αυτή είναι μια σημαντική παράλειψη δεδομένου ότι περιμένει από εμάς να του αναθέσουμε ολόκληρο το πολιτιστικό και οικονομικό μας μέλλον βασιζόμενοι απλά στους ισχυρισμούς του.

Πολλές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβική Εμιράτα, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη είναι πολύ προσεκτικοί σε ποιόν δίνουν υπηκοότητα.

Να συνεχίσουμε: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης δημιουργώντας και διατηρώντας επαρκή φυσική και κοινωνική υποδομή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά και η αξιοποίηση της εξουσίας του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης κρίσιμη.


Αναγνωρίζοντας αυτό, η κυβέρνηση Ομπάμα ξεκίνησε πρόσφατα μια «Πρόσκληση για Δράση» ζητώντας από τις εταιρείες των ΗΠΑ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αναγκαστικής μετανάστευσης. Σήμερα, ηγέτες του ιδιωτικού τομέα προσλαμβάνονται στα Ηνωμένα Έθνη για να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος ».

Ο Σόρος, φυσικά, δεν ντρέπεται να μας λέει τι πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις μας.

Ο όρος «αναγκαστική μετανάστευση» είναι έξυπνος. Να είστε σίγουροι πως σπαταλήθηκαν ώρες για να βρεθεί αυτός ο όρος και πολλές εναλλακτικές λύσεις απορρίφθηκαν. Η δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι υπονοεί τόσο την ανικανότητα μπροστά σε μια ασταμάτητη εξωτερική δύναμη όσο και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα – ενώ παράλληλα αγνοεί τις αιτίες.

Εάν κάποιος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, οι αιτίες περιλαμβάνουν: επιθέσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε χώρες που δεν τους έκαναν κακό; Η ανοιχτή πρόσκληση της Angela Merkel στον τρίτο κόσμο να κινηθεί προς την Ευρώπη. υλική και ενημερωτική υποστήριξη από οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το Soros.

Ο Σόρος συνεχίζει: «Ως απάντηση, αποφάσισα να διαθέσω 500 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις που ανταποκρίνονται ειδικά στις ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής. Θα επενδύσω σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, εγκατεστημένες εταιρείες, πρωτοβουλίες κοινωνικού αντίκτυπου και επιχειρήσεις που ιδρύονται από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αν και η κύρια ανησυχία μου είναι να βοηθήσω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα ψάξω για καλές επενδυτικές ιδέες που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε όλο τον κόσμο ».


Θα μεταφράσω: «Τώρα που έχει δημιουργηθεί η εισροή μεταναστών, θα επενδύσω 500 εκατομμύρια δολάρια για να καταστήσω τη διαδικασία ασταμάτητη, ατελείωτη και αυτοχρηματοδοτούμενη και να κερδίσω πολλά χρήματα για τον εαυτό μου την ίδια στιγμή. Και επειδή αυτό είναι ντυμένο/ καλυμμένο με τη γλώσσα της συμπόνιας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να πείτε εναντίον του. »

Επιστροφή στην επιστολή του Σόρος: «Αυτή η δέσμευση των επενδυτικών κεφαλαίων θα συμπληρώσει τις φιλανθρωπικές συνεισφορές που έκαναν οι οργανώσεις μου για την αντιμετώπιση της αναγκαστικής μετανάστευσης, ένα πρόβλημα για το οποίο εργαζόμαστε παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες και στο οποίο έχουμε αφιερώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους».

Απλώς καταργήστε τις λέξεις «φιλανθρωπικό» (που δεν σημαίνει στο επίπεδο της ελίτ ότι νομίζετε ότι σημαίνει) και συνειδητοποιήστε ότι η «αντιμετώπιση» σημαίνει «διευκόλυνση» για το Σόρο και τότε θα καταλάβετε σωστά αυτή τη φράση. αυτή είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη δήλωση πολιτικής.

Συνεχίζει: «Θα επιδιώξουμε επενδύσεις σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία, η οποία φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ως ένας τρόπος για την επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες μου. Οι πρόοδοι σε αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν πιο αποτελεσματική πρόσβαση στις κυβερνητικές, νομικές, οικονομικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις επενδύουν ήδη δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών για τις μη μεταναστευτικές κοινότητες.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χρήματα μετακινούνται στιγμιαία από ένα κινητό πορτοφόλι σε άλλο, οι οδηγοί βρίσκουν πελάτες χρησιμοποιώντας μόνο κινητό τηλέφωνο και πώς ένας γιατρός στη Βόρεια Αμερική μπορεί να δει έναν ασθενή στην Αφρική σε πραγματικό χρόνο. Η προσαρμογή και επέκταση αυτών των καινοτομιών για την εξυπηρέτηση των μεταναστών θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι επενδύσεις που πραγματοποιούμε θα ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μου. Επιδιώκουν να είναι επιτυχείς – επειδή θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες – και οποιαδήποτε κέρδη θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων στα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων «.

Έτσι, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να είναι σε θέση να συνδεθεί με το σύστημα που εσείς και οι οικογένειές σας πληρώνετε σε όλη τη ζωή σας και να έχετε πρόσβαση στις κύριες αρτηρίες του με ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Σόρος, εν τω μεταξύ, θα βγάζει ολοένα και περισσότερα χρήματα που μπορεί στη συνέχεια να διοχετεύσει στις ίδιες τις οργανώσεις του που θα εξασφαλίσουν ότι η εισροή των μεταναστών δεν σταματά ποτέ.

Ο Σόρος συνεχίζει να ισχυρίζεται: «Ως μακροπρόθεσμοι πρωταθλητές της κοινωνίας των πολιτών, θα επικεντρωθούμε στην εξασφάλιση ότι οι επενδύσεις μας θα οδηγήσουν σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής».

Αφήνοντας αυτό που μπορεί να εννοεί ο Σόρος με τον όρο «κοινωνία των πολιτών», ασχολούμαι με τη χρήση του όρους «όφελος». Όφελος σύμφωνα με ποιον; Σύμφωνα με τον Σόρο – έναν άνθρωπο που αποσταθεροποιεί τα κυρίαρχα κράτη ως μέρος του τρόπου που λειτουργεί.

Ο Σόρος καταλήγει: «Θα συνεργαστούμε στενά με οργανισμούς όπως το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για τη θέσπιση αρχών που θα κατευθύνουν τις επενδύσεις μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε, για το δημόσιο καλό, τις καινοτομίες που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει.

Ελπίζω ότι η δέσμευσή μου θα εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να επιδιώξουν την ίδια αποστολή».

Αυτό σημαίνει στα αγγλικά: «Η λύση είναι αυτή και τώρα όλα τα μικρότερα ψάρια που βρίσκονται κάτω από την τροφική αλυσίδα μπορούν να ξεπουλήσουν τις χώρες τους, γιατί αν αυτό δεν ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί δεν θα συμμετείχα εγώ σε όλο αυτό. »

Πρόκειται για μια πολιτιστική και εθνοτική κάθαρση φορώντας επαγγελματικό κοστούμι. είναι o de facto σφετερισμός του εθνικού κράτους ως κοινωνικό κατασκεύασμα για τους λαούς της Ευρώπης ως μέρος ενός πολέμου πολλαπλών σκοπών – το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει τα πλούσια σε πετρέλαιο κράτη και κάθε κράτος χωρίς κεντρική τράπεζα, ενώ συγχρόνως γκρεμίζει και τα κυρίαρχα κράτη.

Εντούτοις, το σημαντικό εδώ δεν είναι η μαζική μετανάστευση – αν και με την αναπόφευκτη, ενδεχόμενη εξαφάνιση της μεσαίας τάξης στις «χώρες υποδοχής» του Σόρος, δεν θα υπάρχει πουθενά μετά μέρος για να πάνε οι πραγματικοί πρόσφυγες. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε φορολογία χωρίς να έχουμε σωστή εκπροσώπηση, αρκεί άντρες όπως ο Σόρος να δημιουργούν και να μπορούν να υπαγορεύουν ανοιχτά την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *