ροή ειδήσεων

Η λίστα με τα πιο υγιή έθνη του κόσμου - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;



Η λίστα με τις 149 χώρες βασίστηκε σε μεταβλητές όπως είναι το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται περισσότερο σε κάθε χώρα
Τη λίστα με τα πιο υγιή και τα λιγότερο υγιή έθνη του κόσμου δημοσίευσε, έπειτα από έρευνα, το βρετανικό Ινστιτούτο Legatum.

Η λίστα με τις 149 χώρες βασίστηκε σε μεταβλητές όπως είναι το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται περισσότερο σε κάθε χώρα, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, τα ποσοστά εμβολιασμού, ο διαβήτης, ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία και η διαθεσιμότητα του πόσιμου νερού.


Επίσης, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τα συναισθήματα χαράς, θλίψης, ανησυχίας καθώς και την ικανοποίηση των κατοίκων από την υγειονομική περίθαλψη της χώρας τους, αλλά και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Στην πρώτη θέση της λίστας, με τα πιο υγιή έθνη, βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση «φιγουράρουν» το Λουξεμβούργο και η Ιαπωνία αντίστοιχα.





Όσο για την Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται στην 46η θέση, πάνω από την Παραγουάη, την Τουρκία και την Κίνα.

Η ποιότητα ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως βελτιώνεται, αλλά το χάσμα μεταξύ των «καλύτερων και των χειρότερων» διευρύνεται περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.


Το χάσμα δείχνει τις τεράστιες ανισότητες στην υγεία, τη χρηματοδότηση, την πολιτική, την εκπαίδευση και την ασφάλεια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη εξέλιξη εντοπίστηκε στη Ζιμπάμπουε, η οποία πέτυχε αύξηση 15 χρόνων στο προσδόκιμο ζωής, την τελευταία δεκαετία.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *