ροή ειδήσεων

Ο κλήρος ερρίφθη: "Θα μας βρουν μπροστά τους" απειλούν οι παπάδες



Η χθεσινή συμφωνία ανάμεσα σε κράτος και εκκλησία όπως εκφράστηκε από την ηγεσία και των δύο μερών και την κοινή δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, μπορεί να άφησε τις δύο πλευρές ικανοποιημένες, όμως δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο και για την βάση της εκκλησίας.

Οι κληρικοί αντέδρασαν έντονα στο γεγονός πως πια δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και την απώλεια των δικαιωμάτων που είχαν μέχρι τώρα, καθώς απειλούνται δικαιώματα χρόνων, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει το τοπία σχετικά με την ασφάλιση τους τώρα που θα υπάγονται σε καθεστώς συμβασιούχων. Όπως υποστηρίζεται, δεν αποκλείεται η εκκλησία αλλά και το κράτος να βρεθεί μπροστά σε "τσουνάμι" συνταξιοδοτήσεων, καθώς δεν είναι λίγοι οι κληρικοί που θα θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν έστω και πρόωρα με καθεστώς δημοσίου.

Ερωτήματα υπάρχουν επίσης για τις μητροπόλεις Κρήτης και Δωδεκανήσου, οι οποίες διοικητικά ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι κληρικοί των οποίων μπορεί να είναι λίγοι σε αριθμό έναντι στον υπόλοιπο κλήρο, όμως αρκούν για να δημιουργήσουν κληρικούς δύο ταχυτήτων. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης δεν βλέπει με καλό μάτι την ισχυροποίηση του Ιερώνυμου μέσα στους κόλπους της εκκλησίας και για σήμερα έχει συγκαλέσει έκτακτη σύγκλιση της για να συζητηθούν οι εξελίξεις.

Με ανακοίνωση του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας, προαναγγέλλει "μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία" αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ενώ όπως αναφέρει “θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας.

Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους”.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/11/18 19:44

    KHΦΗΝΕΣ ΝΑ ΠΆΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ , ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/18 19:44

    Συμπαράσταση στους ανθρώπους του Ισραήλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/11/18 19:46

    Βρήκα λύση,,,,να ζητήσουν απο τους Ισραηλίτες να πληρώνουν !! ψώφο στο ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/11/18 10:03

      Γι αυτό έχουμε φτάσει στην κατάσταση αυτή... Έχουμε παρεκκλίνει της πορείας μας κ πάμε προς τον γκρεμό... Ντροπή σας να μιλάτε έτσι για ανθρώπους που δεν ξέρετε το λειτούργημα τους... Νομίζετε ότι έχουν τα λεφτά... Να μην τους παίρνει όλους η μπάλα. Όταν αρρωστενετε μου είστε βοηθά Παναγία μου κ χριστέ μου. Όταν έχετε την υγεία σας ρίχνετε χριστοπαναγιες κ βρίζετε τους παπάδες. Όταν οι δημόσιοι γιατροί σας έπαιρναν τα φακελάκια για χρόνια ήταν καλά. Οι μισθοί των παπάδων σας πείραξε τσογλανια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *