ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης για τη επέτειο του Πολυτεχνείου



ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης τιμά και φέτος την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73, στρέφονταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το αιματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.
Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, γιατί:
Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, δεινοπαθούν κάτω από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, το φόρτωμα των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές τους πλάτες. Η χώρα μας εμπλέκεται, ολοένα και περισσότερο, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες, γιατί και με τη συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων, παραχωρεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις το σύνολο των υποδομών και τις ένοπλες δυνάμεις για να εξυπηρετηθούν οι επιδρομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας. Ονομάζει «γεωστρατηγική αναβάθμιση» τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο θανάτου και θέτει σε μεγάλους κινδύνους το λαό προς όφελος των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων.
Αναβαθμίζει τις υπάρχουσες ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας (Σούδα, Άραξος, κλπ) και δημιουργεί νέες (Κάρπαθος, Τυμπάκι Κρήτης, κλπ), μετατρέποντας έτσι τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανονατοική βάση, σε πολεμικό ορμητήριο.
Καλούμε το ροδιακό λαό να παλέψει για
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
• Καμιά σκέψη για δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

verena.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *