ροή ειδήσεων

Μητροπολίτης Ρόδου: Η συμφωνία ενοχλεί γιατί δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα υλοποιηθεί και τι συνέπειες θα έχει



«Η συμφωνία μας εξέπληξε γιατί δύο μεγάλα τμήματα της ελληνικής επικράτειας που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν είχαν καμία γνώση των συνομιλιών που είχαν προηγηθεί. Μας κατέβαλε εξαπίνης.Η συμφωνία ενοχλεί διότι δεν έχουμε καμία διευκρίνιση για το πως θα γίνει η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας και τι συνέπειες θα έχει", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλλος, τονίζοντας ότι "έχουμε Σύνοδο και θα συζητηθεί το θέμα μετά την επίσημη ενημέρωση που θα λάβουμε από την ελληνική πολιτεία ή την Εκκλησία Ελλάδος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο περιμένει την επίσημη ενημέρωση και θα εκδώσει Συνοδική απόφαση στην επόμενη Σύνοδο".
"Δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτεται και πως προέβη σε αυτές τις κινήσεις ο Αρχιεπίσκοπος. Τι υπήρξε πίσω από τις ανακοινώσεις δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το κρίνω. Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και τι έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο η Πολιτεία. Είναι ζητήματα που πρέπει να κριθούν σε ένα εκκλησιαστικό τραπέζι για να ενημερωθούμε όλοι", πρόσθεσε ο κ.κ Κύριλλος.



Παράλληλα, σημείωσε ότι "τα Δωδεκάνησα είναι Μητροπόλεις άμεσα υπαγόμενες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν μας δεσμεύει η πρόταση αλλά πρέπει να δούμε και ποια είναι η πρόθεση της πολιτείας για εμάς. Δεν νομίζω ότι θα ισχύσουν στην ελληνική επικράτεια δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά τους ιερείς".

Επίσης, ο κ. κ. Κύριλλος επισήμανε ότι "όσον αφορά στο πλαίσιο, το περιουσιακό αφορά αποκλειστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Στο θέμα της μισθοδοσία των εφημερίων, αναρωτιέμαι γιατί όχι στην ενιαία αρχή πληρωμών εφόσον το κονδύλι θα είναι το ίδιο. Πρέπει να δούμε πολλά επιμέρους ζητήματα, πως θα υλοποιηθεί όλο αυτό. Οι ιερείς μας βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση γιατί δεν γνωρίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι και ποιες θα είναι οι λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.Μισθολογικά για τους ιερείς ισχύει ό,τι και για την εκκλησία της Ελλάδος. Για να προχωρήσει η Εκκλησία στη συμφωνία, θα μπορεί να συμμετάσχει στη συζήτηση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο".



"Είμαι θετικός στη συζήτηση αλλά θα πρέπει να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εφημερίων. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε αυτή τη συζήτηση εφόσον η πολιτεία θέλει. Υπάρχει ένα ερώτημα: Ως τι θα επιχορηγηθεί η Εκκλησία και αν αύριο το κράτος θα έχει το δικαίωμα να πει ''εγώ για τον α' ή β' δημοσιονομικό λόγο δεν μπορώ να δώσω αυτό το ποσό και θα δώσω το μισό''. Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;",αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

Σχόλια

  1. Ρε bro ξεχασες γιατι εγινες ιερεας;για να υπηρετεις τον Θεο; κατι τετοιο νομιζω..ο χριστος στο δημοσιο δουλευε η ο πατερας του ο Ιωσιφ;δεν λεω για τον κρινο,αυτος λιγο νερακι ηθελε μονο και την δουλεια του την εκανε.
    Γινατε ολοι παπαδες για να μπειτε στο δημοσιο δεν εξηγητε αλλιος.ανεκαθεν θεωρουσα την εκκλησια εταιρια.δεν κανετε λειτουργημα,αερα πουλατε και ειναι και πανακριβος. Μακραν το καλητερο που συνεβει στην Ελλαδα ο διαχωρισμος κρατους εκκλησιας. Καταλαβετε οτι δεν γινετε να υπαγεται στο δημοσιο κατι αορατο,αβασιμο χωρις αποδειξεις,χωρις καμια απολυτος συνεισφορα στο κρατος.αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/18 01:36

    δεν υπαρχει καμμια συμφωνια.ολα ειναι ενα ψεμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/11/18 15:11

    Ιεροι υπάλληλοι του ΦΡΑΓΚΟΥ !!! ΡΕΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ Εξεφτελισμένοι φιλοχρήματοι ,ΚΑΙΣΑΡΙ ΤΟ ΚΑΙΣΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *