ροή ειδήσεων

Γερμανικός τουρισμός: Η Αττάλεια μεγάλος νικητής στις πρώιμες κρατήσεις- Πτώση για Ελλάδα


Μείωση των κρατήσεων για τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου καταγράφηκαν και τον Οκτώβριο στη γερμανική αγορά, σε σχεση με τον Οκτώβριο του 2017. Οι κρατήσεις αφορούν τόσο τις χειμερινές αποδράσεις των Γερμανών όσο και τις early booking προσφορές για τα πακέτα του καλοκαιριού του 2019.

Τα στοιχεία του κορυφαίου παρόχου στοιχείων κρατήσεων στα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια σε προορισμούς των Γερμανών Traveltainment αναδεικνύουν δείχνουν για τον Οκτώβριο μείωση 17% για το Ηράκλειο (μετά τη μείωση κατά 13% τον Σεπτέμβριο) και μείωση 2% για τη Ρόδο.

Ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις του Οκτωβρίου είναι η Αττάλεια και ο μεγάλος χαμένος η Ισπανία, δείχνοντας μια σαφή τάση των Γερμανών να μεταπηδήσουν σε φτηνότερους προορισμούς, τουλάχιστον σε αυτήν την περίοδο των πρώιμων κρατήσεων.

Η Αττάλεια είχε αύξηση 39%, μετά από διψήφια αύξηση και τον Σεπτέμβριο, και παρέμεινε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού από πλευράς όγκου κρατήσεων με μερίδιο 29% επί του συνόλου των κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των Γερμανών.

Αντίθετα, η ζήτηση για την Ισπανία παρέμεινε αδύναμη. Οι κρατήσεις στην Πάλμα μειώθηκαν κατά 33%, μια δραματική επιδείνωση μετά από των πτώση κατά 17% το Σεπτέμβριο και τις αδύναμες πωλήσεις τους τελευταίους μήνες. Ο αερολιμένας της Μαγιόρκα είχε μερίδιο μόλις 15% επί του συνόλου των κρατήσεων στα top 10 αεροδρόμια προορισμού.

Τα Κανάρια Νησιά επίσης διατήρησαν την αρνητική τάση των κρατήσεων φέτος, με μειώσεις από 14% έως 18% στα 4 αεροδρόμια των νησιών:Fuerteventura (-17%), Λας Πάλμας (-16%), Ν.Τενερίφη (-18%) και Arrecife (-15%).

Η Χουργκάντα της Αιγύπτου, επίσης, μετά από ένα χρόνο πολύ ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης, είχε μείωση 11% τον Οκτώβριο (όπως μείωση είχε και τον Σεπτέμβριο), ωστόσο, ξεπέρασε την Πάλμα και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος αερολιμένας με μερίδιο 20% στο σύνολο των κρατήσεων αυτό το μήνα. Η μείωση αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση κατά 12% για το άλλο σημαντικό αεροδρόμιο τη; Αιγύπτου, Marsa Alam.

Τα στοιχεία κρατήσεων της Traveltainment προέρχονται τόσο από τα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και τους ηλεκτρονικούς τουρ οπερέιτορ.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *