ροή ειδήσεων

Παραβίασαν τη βάση δεδομένων των ξενοδοχείων Starwood – Tα 9 στην Ελλάδα – Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα 500 εκατ. επισκεπτών

Στη Ρόδο το Sheraton Rhodes Resort



Η εταιρεία Marriott International ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραβιάστηκε βάση δεδομένων η οποία περιείχε στοιχεία που αφορούσαν κρατήσεις επισκεπτών σε ξενοδοχεία της εταιρείας με το σήμα Starwood Hotel, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα περίπου 800 εκατ. επισκεπτών. Μάλιστα, μετά την αποκάλυψη, η μετοχή της εταιρείας Marriott σημείωνε πτώση άνω του 5% στην προσυνεδρίαση. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, ο έλεγχος που πραγματοποίησε έδειξε ότι άγνωστος είχε αντιγράψει και κρυπτογραφήσει πληροφορίες από τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, αλλά και ότι οι χάκερ είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο δίκτυο της Starwood από το 2014!


Όπως μεταδίδει το CNBC, η Marriott παραδέχθηκε πως για περίπου 327 εκατ. επισκέπτες αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν διαρρεύσει στοιχεία όπως το όνομα, η διεύθυνση αλληλογραφίας, ο αριθμός τηλεφώνου, το email, ο αριθμός διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησής τους, αλλά και άλλα προσωπικά δεδομένα, όπως ο αριθμός της τραπεζικής τους κάρτας και η ημερομηνία λήξης της, αν και οι αριθμοί αυτοί ήταν κρυπτογραφημένοι, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, για την αποκρυπτογράφηση των αριθμών των τραπεζικών καρτών χρειάζονται δύο στοιχεία, τα οποία δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν έχουν κλαπεί επίσης.

Σημειώνεται ότι η Marriott εξαγόρασε τα Starwood το 2016.

Starwood Hotels και Resorts στην Ελλάδα:

Αθήνα
Hotel Grande Bretagne
King George

Πελοπόννησος
The Westin Resort, Costa Navarino
The Romanos, A Luxury Collection Resort, Costa Navarino

Μύκονος
Santa Marina, A Luxury Collection Resort

Σαντορίνη
Mystique
Vedema

Κρήτη
Blue Palace, Ελούντα

Ρόδος
Sheraton Rhodes Resort

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *