ροή ειδήσεων

Σαρώνουν τα ξενοδοχεία TUI και Thomas Cook



Σε ακόμη μεγαλύτερη επέκταση της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά, με την προσθήκη νέων ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό τους, προχωρούν οι δύο μεγαλύτεροι tour operators της Ευρώπης, TUI και Thomas Cook.

Κρήτη, Σαντορίνη, Κως και Ζάκυνθος βρίσκονται στο επενδυτικό επίκεντρo των δύο κορυφαίων τουριστικών ομίλων, για τους οποίους η συνεχιζόμενη άνοδος της ζήτησης για την Ελλάδα, που κορυφώνεται φέτος, έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση του πλάνου τους.

Η TUΙ ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ένα TUI concept brand ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, το TUI Sensimar Meltemi Blue, πέντε αστέρων. Επιπλέον, στην Ελλάδα προστίθενται τα ξενοδοχεία TUI Sensimar Insula Alba και TUI Family Life Elounda Beach στην Κρήτη, καθώς και το TUI Sensimar Zante Maris στη Ζάκυνθο.

Συνολικά ο γερμανικός όμιλος, όπως σημειώνει, προσθέτει το 2019 συνολικά 15 νέα ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά υπάρχουν και μονάδες σε μικρότερους προορισμούς, όπως η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Κροατία.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του επενδυτικού προγράμματος και του tour operator Thomas Cook για την ελληνικό τουρισμό. Από τις 20 ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2019, έξι βρίσκονται στην Ισπανία, τέσσερις στην Ελλάδα και τρεις στην Τουρκία.

Πρόκειται για το δεύτερο Casa Cook, στα Χανιά που θα είναι έτοιμο να ανοίξει το καλοκαίρι του 2019, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 63 δωματίων στο δημοφιλές θέρετρο Τιγκάκι της Κω, ένα καινούργιο ξενοδοχείο 250 δωματίων επίσης στην Κω και το SunConnect Cyprotel Φαληράκι, ένα οικογενειακό θέρετρο 356 δωματίων με aquapark στη Ρόδο.

Την ίδια ώρα,, οι μετρήσεις για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού πιστοποιούν τις αποφάσεις των tour operators για περαιτέρω επενδύσεις.

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον Οκτώβριο στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 7,7% (+12,4% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (16,1%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (4,2%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι 18,9% και 10,3% αντίστοιχα.

Παράλληλα, βάσει των στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι διαθέσιμες θέσεις σε εισερχόμενες από το εξωτερικό πτήσεις αναμένεται ότι τελικά θα αγγίξουν το +12,3% για το σύνολο της σεζόν.

Όσον αφορά στα έσοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, οι τουριστικές εισπράξεις μπορεί να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα 16 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 14,6 δισ. ευρώ του 2017, γεγονός το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη άνοδο των αφίξεων, που εκτιμάται πως θα αγγίξουν τα 33 εκατ. επισκέπτες.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *