ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο ένα από τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης του Υπουργείου Εργασίας



Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας εγκρίθηκαν 15 αιτήσεις χρηματοδότησης φορέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.904.882,39 ευρώ.

Τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης θα δημιουργηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες: Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών,Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας (2), Ιωαννίνων, Κορινθίας, Φωκίδας,Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου, Λέσβου, Λευκάδας. Το κάθε Κέντρο επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ για ναυποστηρίξει τη λειτουργία των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και να καθοδηγήσειτη δημιουργία νέων φορέων.

Τα Κέντρα Στήριξης αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την περαιτέρωδιάδοση και ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας.


Για τον λόγο αυτό και με στόχο την πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη, σχεδιάζεταινέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη δημιουργία επιπλέονΚέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ώστε αυτός να εξελιχθεί σε ένανσημαντικό αναπτυξιακό άξονα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τηδημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *