ροή ειδήσεων

2018, μία από τις χειρότερες χρονιές στις καθυστερήσεις πτήσεων



Υψηλά ποσοστά καθυστερήσεων πτήσεων σημειώθηκαν το 2018. Το Eurocontrol εκτιμά ότι τα συνολικά λεπτά καθυστέρησης θα αυξηθούν κατά 53% το 2018 λόγω απεργιών και ελλείψεων παραγωγικής ικανότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οι πτήσεις έχουν καθυστερήσει συνολικά κατά 14,3 εκατομμύρια λεπτά φέτος σε σύγκριση με 9,3 εκατομμύρια το 2017.
Οι αεροπορικές εταιρείες για την Ευρώπη (A4E), χαρακτηρίζουν το 2018 μία από τις χειρότερες χρονιές στις καθυστερήσεις πτήσεων και ασκεί στις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν «ταχεία και αποφασιστική δράση» για τη μεταρρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας της Ευρώπης στο σύστημα διαχείρισης.

Μέχρι στιγμής το 2018, τα μέλη του A4E αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 5.000 πτήσεις λόγω απεργιών, οι οποίες επηρεασαν πάνω από 800.000 επιβάτες.

Το Α4Ε ασκεί πιέσεις στους υπουργούς μεταφορών της Ευρώπης, οι οποίοι πρόκειται να συναντηθούν στις 3 Δεκεμβρίου, να προχωρήσουν προς έναν «απρόσκοπτο ευρωπαϊκό ουρανό», ενσωματώνοντας τους εθνικούς εναέριους χώρους σε μια ενιαία συνέχεια σε ολόκληρη την ήπειρο.

“Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα διατηρούσαν την κυριαρχία του εναέριου χώρου τους ενώ θα συνεργάζονταν διασυνοριακά για να διευκολύνουν τις απρόσκοπτες και αποτελεσματικότερες πτητικές λειτουργίες εκ μέρους των επιβατών”, ανέφερουν χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *