ροή ειδήσεων

Στους 373 οι νεκροί από το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο]



Το τσουνάμι στην Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 373 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 1.400 στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.


Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της Ινδονησίας έκανε λόγο για 281 νεκρούς.



Εκατοντάδες κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα κύματα, τα οποία έπληξαν τις νότιες ακτές της Σουμάτρας και το δυτικό άκρο της Ιάβας γύρω στις 21.30 τοπική ώρα, το Σάββατο το βράδυ. Το τσουνάμι προκλήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα, ανέφερε ο Σουτόπο Πουρβό Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Οι κοινότητες των μικρών νήσων του Σοντ ενδέχεται να έχουν πληγεί περισσότερο από το τσουνάμι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Oxfam.




Έλληνας που έζησε το τσουνάμι περιγράφει τη φρίκη

Τη φρίκη του τσουνάμι που έζησε στην Ινδονησία περιγράφει Ελληνας που ζει εκεί τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στους νεκρούς.

«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν», δηλώνει ο Μαρίνος Κοκοτόβης.

Όπως είπε ο ίδιος, «Οι Έλληνες που ζουν στην Ινδονησία περίπου 350 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί τουρίστες». «Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία», δηλώνει ο Μαρίνος Κοκοτόβης, επικαλούμενος τον Ελληνα πρέσβη στην Ινδονησία.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνονται οι καταστροφές που προκήθηκαν







Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *