ροή ειδήσεων

Δώρο Χριστουγέννων: Μπορούν να γίνουν και ανώνυμες καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας


Οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν και ανώνυμα περιστατικά που έχουν να κάνουν με κατακράτηση του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους...

Κλειδί στην αποφυγή φαινομένων όπως αυτό που παρατηρήθηκε στα Χανιά με εργοδότη να επισκέπτεται εργαζόμενη στο σπίτι της και να της αποσπά το δώρο των Χριστουγέννων είναι η καταγγελία.

Από το Υπουργείο Εργασίας διευκρίνιζαν την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν ακόμα και ΑΝΩΝΥΜΑ τέτοιους είδους περιστατικά στην επιθεώρηση εργασίας η οποία εν συνεχεία αναλαμβάνει τα περαιτέρω.

Η επιθεώρηση εργασίας μπορεί όμως να κινηθεί μόνο αν υπάρξει καταγγελία, σε διαφορετική περίπτωση τα χέρια της είναι δεμένα αφού περιορίζεται στους ελέγχους που κάνει οι οποίοι, όσο και αν το θέλει, δεν μπορεί να είναι απολύτως στοχευμένοι.

Τέτοιου είδους περιστατικά πάντως παρατηρούνται συνεχώς τα τελευταία χρόνια τέτοιες ημέρες αφού οι εργοδότες ποντάρουν αφενός ποντάρουν στο φόβο του εργαζόμενου και αφετέρου στον εφιάλτη της ανεργίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τη μείωση (κυμαίνεται λίγο πάνω από το 18%).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *