ροή ειδήσεων

Δεν δουλεύει μηχάνημα που ειδοποιεί για εμφάνιση τσουνάμι στη Ρόδο



Απίστευτη αλλά απολύτως αληθινή η βλάβη σε ένα από τα μηχανήματα παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας και ειδοποίησης για εμφάνιση τσουνάμι στη Ρόδο!

Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στον SKY o Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος και τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να γίνεται καλύτερη συντήρηση στα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

” Το μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί στην Πυροσβεστική είναι χαλασμένο. Αναμένονται ειδικοί για τη συντήρηση των παλιρροιγράφων . Ελπίζουμε να αποκαταστήσουν και το μηχάνημα της ΠΥΡ” , τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση μηχανημάτων καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας και προειδοποίησης για έλευση τσουνάμι στην Κω.

” Σε συνεργασία με το δήμο Κω θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση μηχανημάτων καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί του Ιπποκράτη. Αυτό αποφασίστηκε μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και τόνισε πως θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε τα μηχανήματα να τεθούν σε λειτουργία το 2019.

Η εγκατάσταση θα γίνει σε συνεργασία με ερευνητικό κέντρο που λειτουργεί στην Ιταλία.

Σε ότι αφορά την Ινδονησία, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι ότι παλλιροικα κύματα μπορεί να προκληθούν και από τη δραστηριότητα ενός ηφαιστείου όπως έγινε τώρα και όχι μόνο έπειτα από ισχυρό σεισμό όπως έγινε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *