ροή ειδήσεων

Για το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»



Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, σχετικά με το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, με τις αρχαιρεσίες, αναφέρει:

«Οι διαδικασίες του συνεδρίου και οι εκλογές επιβεβαιώνουν ότι στο Εργατικό Κέντρο κυριαρχούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δυνάμεις που επιδιώκουν τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο περιθώριο, μακριά από την οργάνωση των αγώνων, τις διεκδικήσεις. Να λειτουργούν ως μηχανές παραγωγής αντιπροσώπων για να διατηρείται ο συσχετισμός δύναμης που προωθεί τη γραμμή της εργοδοσίας, όπως εκφράζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι και η αιτία που η ίδια η Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε για ακόμη μια φορά από τη μεγάλη αποχή και τον εκφυλισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το ένα τρίτο των αντιπροσώπων δεν εμφανίστηκαν καθόλου στη Συνέλευση, ενώ μεγάλο μέρος ήρθε μόνο για να υπογράψει για την απαρτία και να ρίξει στην κάλπη το χαρτάκι με σημειωμένο το ΝΑΙ στον απολογισμό, που τους μοιράστηκε στα χέρια.

Οι δυνάμεις που είναι στο "τιμόνι" του ΕΚΡ έχουν ονοματεπώνυμο! Προσπαθούν να ελίσσονται φορώντας την προβιά του "ανεξάρτητου" και "ακηδεμόνευτου", όμως πρόκειται για στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Σε αυτές τις ηγεσίες θα πάνε να ακουμπήσουν την ψήφο των εργαζομένων της περιοχής στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ηγεσίες που δεν έχουν αφήσει δικαίωμα των εργαζομένων που να μην το ξεπούλησαν. Που επιδίδονται σε όργια νοθείας σε ολόκληρη τη χώρα στον ανταγωνισμό τους για το ποιος θα είναι πρώτη δύναμη.

Αναδεικνύεται λοιπόν ακόμη πιο έντονα η ανάγκη να αλλάξει αυτός ο αρνητικός για την εργατική τάξη συσχετισμός δύναμης πρώτα απ΄όλα στα πρωτοβάθμια Σωματεία, ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν τους πιο μαζικούς κλάδους της περιοχής μας, όπως το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Είναι υπόθεση που πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η ΔΑΣ, με αυτές τις δυνάμεις που διαθέτει, έδωσε τον τόνο στο συνέδριο, όσο αυτό ήταν δυνατό σε τέτοιες συνθήκες, με ομιλίες που στάθηκαν στην αποτύπωση της πείρας από τους αγώνες με τεκμηριωμένη κριτική που ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας. Όχι τυχαία ένα μικρό τμήμα των αντιπροσώπων που δεν έχουν σχέση με το ΠΑΜΕ, έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ διατηρεί τις δυνάμεις της. Πήρε 23 ψήφους για το ΔΣ, όσες και το 2015 και εκλέγει 3 έδρες στο ΔΣ, όσες δηλαδή είχε και το 2015. Στην κάλπη για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ πήρε 17 ψήφους, από 16 το 2015 χωρίς ωστόσο να εκλέγει αντιπρόσωπο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση την αγώνων, για την ίδια τη λειτουργία των Σωματείων είτε είναι πλειοψηφία είτε μειοψηφία.

Το ΠΑΜΕ, όλες του τις δυνάμεις, εκλεγμένους και μη, θα τις διαθέσει, όπως άλλωστε έκανε και ως τώρα στην οργάνωση της πάλης για:


Να μην αμείβεται κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και όχι με τον απαράδεκτο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου που μετατρέπει τον κατώτερο μισθό σε υπόθεση του υπουργού.


Να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με Συλλογικές Συμβάσεις που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, που θα αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαν στα χρόνια της κρίσης. Να έχουν καθολική και υποχρεωτική ισχύ όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις από τη στιγμή που υπογράφονται σε όλους τους εργοδότες. Να απαγορευτούν τα εργολαβικά συνεργεία και να μπει φρένο στην τακτική των εργοδοτών να αποφεύγουν την εφαρμογή των συμβάσεων με χίλιους δυο τρόπους. Πρώτα απ’ όλα με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων μέσα στον ίδιο τον τόπο δουλειάς.


Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που ολοκληρώνει το έγκλημα της διάλυσης του χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, να μη βγει κανένα σπίτι λαϊκής - εργατικής οικογένειας στον πλειστηριασμό, να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών των εργαζομένων για χρέη, σε εφορία, τράπεζες, δήμους που πνίγουν τα λαϊκά νοικοκυριά.


Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Να εξασφαλιστεί επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία χωρίς αυτές τις απαράδεκτες προϋποθέσεις, που είτε αφήνουν εκτός ένα μεγάλο μέρος εδώ στην περιοχή είτε περιορίζεται στους τρεις μήνες. Το ύψος του επιδόματος ανεργίας να είναι 600 ευρώ. Να απαγορεύεται για τους ανέργους η διακοπή του ρεύματος, του νερού, του σταθερού τηλεφώνου. Να διαγραφούν χρέη που έχουν δημιουργηθεί στη ΔΕΗ. Να μειωθούν τουλάχιστον 30% τα τιμολόγια και να απαλλαγούν οι άνεργοι από τα δημοτικά τέλη. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *