ροή ειδήσεων

Σενάρια για κάλπες μέσα στον Φεβρουάριο – Δύο Κυριακές στο τραπέζι



Όλα τα σενάρια στο τραπέζι πλέον για τις εκλογές. Ολες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «γκρεμίζει» τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ότι το κόμμα του Καμμένο εξαερώνεται κι ότι ο Αλέξης Τσίπρας υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Σχεδόν 9 στους 10 πολίτες ζητούν την άρση εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή.

Είναι σαφές ότι το Μακεδονικό θα παίξει ενεργό ρόλο στην επιλογή των πολιτών όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Ήταν το 1991 ο αείµνηστος Ελληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος πραγµατοποιούσε στην παγωµένη λίµνη των Πρεσπών τα γυρίσµατα της ταινίας «Το µετέωρο βήµα του πελαργού», σίγουρα δεν θα είχε φανταστεί πως η συγκεκριµένη περιοχή θα µετατρεπόταν ύστερα από 27 χρόνια σε σηµείο πολιτικής αναφοράς για µια ανάλογη δοκιµασία στο σχοινί της εθνικά επικίνδυνης ακροβασίας του σηµερινού πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

Αν και ο τελευταίος, σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, παλεύει µε νύχια και µε δόντια για την επίλυση του «Μακεδονικού», µέσα από τη µεθόδευση των µαταιόδοξων επιδιώξεών του, όπως την ιστορική εγγραφή του ονόµατός του στη λίστα των προτεινοµένων για τη διεκδίκηση ενός Νόµπελ Ειρήνης, εντούτοις κατά βάθος αναγνωρίζει πως τίποτα δεν θα στεφθεί µε επιτυχία εάν η όλη προσπάθειά του για την προώθηση της Συµφωνίας των Πρεσπών δεν εγκριθεί µε απόλυτη πλειοψηφία από το ελληνικό Κοινοβούλιο.


Αυτό σηµαίνει πως εάν φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη Συµφωνία των Πρεσπών και δεν διασφαλιστεί αριθµητικά η απόλυτη νοµιµοποίησή της, δηλαδή η έγκρισή της µε την ψήφο τουλάχιστον 151 βουλευτών, τότε ενδέχεται να εκκινήσει τις προβλεπόµενες διαδικασίες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το αργότερο µέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Μάλιστα οι πιθανές ημερομηνίες, είναι η Κυριακή 17/02/09 ή Κυριακή 24/02/09.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *