ροή ειδήσεων

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Θανατηφόρες και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- Βρέθηκε και μαχαίρι κουζίνας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια.

Τις δύο τελευταίες ημέρες κλιμάκιο από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών που βρίσκεται στη Ρόδο, έχει κάνει “φύλλο και φτερό” το σπίτι στη Λίνδο, μέσα στο οποίο πήγαν το μοιραίο εκείνο βράδυ η 21χρονη κοπέλα και οι δύο κατηγορούμενοι.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Λιμενικού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για την υπόθεση, στο σπίτι βρέθηκε πλήθος στοιχείων και βιολογικό υλικό, όπως επίσης και κηλίδες αίματος, αποτυπώματα αλλά και άλλα στοιχεία τα οποία και θα εξεταστούν στα εργαστήρια του Εγκληματολογικού, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες και τον τρόπο που έγινε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Όπως τόνισαν, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Εξίσου σημαντικό εύρημα θεωρείται και η τσάντα της νεαρής κοπέλας η οποία – βάσει των ίδιων πληροφοριών- εντοπίστηκε στον βυθό κάτω από βράχια στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “Φώκια”. Στην τσάντα της 21χρονης υπήρχε το πορτοφόλι της και διάφορα άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Επίσης από το βυθό ανασύρθηκε το ηλεκτρικό σίδερο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως το φονικό όπλο με το οποίο επέφεραν τα χτυπήματα στο κεφάλι της κοπέλας. Όπως σημειώνουν τα στελέχη του Λιμενικού, στην οικία βρέθηκε και η βάση, που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο σίδερο.

Στην θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με την Ροδιακή εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι κουζίνας, ελαφρώς στραβωμένο, το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί για το βασανισμό της άτυχης φοιτήτριας!

Αίτημα για αναπαράσταση και κατ’αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων

Στο μεταξύ, χθες ο δικηγόρος της οικογένειας της νεαρής κοπέλας, κ. Αλέξης Κούγιας μαζί με τον δικηγόρο Ρόδου κ. Σάββα Παυλίδη, επισκέφθηκαν την ανακρίτρια Ρόδου και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, καταθέτοντας παράλληλα και δύο αιτήματα, για την αναπαράσταση του εγκλήματος και για την κατά αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Κούγιας, “από το να λέει ο καθένας το ‘άσπρο’ και ο άλλος να λέει το ‘μαύρο’ και ο ένας να διαψεύδει τον άλλο, να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση ενώπιον της κας ανακρίτριας κατά την απολογία τους όπου εμείς ως πολιτική αγωγή δεν μπορούμε να παριστάμεθα και να κάνουμε ερωτήσεις”.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κούγιας “αυτές οι δύο διαδικαστικές πράξεις είναι ιδιαίτερα απαραίτητες και θα βοηθήσουν πάρα πολύ και την κα Ανακριτή για να αποσαφηνίσει το τι πρέπει να κάνει”.

Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η αναπαράσταση θα γίνει σε μετέπειτα χρόνο και όταν θα έχουν ληφθεί όλες οι απαντήσεις από τις έρευνες και εξετάσεις που διενεργούν αναφορικά με τα ευρήματα της υπόθεσης οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας αναμένει την ιατροδικαστική, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και το πόρισμα από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών όπου οι ειδικοί επιστήμονες της αστυνομίας θα δώσουν απαντήσεις από το DNA το οποίο έχει ληφθεί.

Η αναπαράσταση και η άρνηση των κατηγορουμένων

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας: “η αναγκαιότητα της αναπαράστασης του εγκλήματος προκύπτει από το γεγονός ότι όπως προέκυψε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των δύο εκλεκτών συναδέλφων συνηγόρων των κατηγορουμένων υπάρχουν αντιφατικότητες στις τοποθετήσεις τους. Ο ένας ομολόγησε αλλά πλέον διά του συνηγόρου του, θεωρεί ότι είναι άκυρη αυτή η ομολογία. Επιτρέψτε μου σε αυτήν την τοποθέτηση η οποία είναι δημόσια, να εκφράσω την απόλυτη αντίρρησή μου, γιατί προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προανακριτική απολογία.

Όποιος έχει χειριστεί έστω και μία απλή ποινική υπόθεση θα γνωρίζει ότι στο δικόγραφο το οποίο τελικώς αποτελεί την προανακριτική απολογία κατηγορουμένου για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ακόμη και ένα απλό πλημμέλημα, προηγουμένως είναι δακτυλογραφημένα όλα τα δικαιώματά του τα οποία οι προανακριτικοί υπάλληλοι (εδώ το Λιμεναρχείο), του τα διαβάζουν. Αυτή την προανακριτική απολογία στεναχωρούμαι που ακούω ότι ο νεαρός, ο οποίος μάλιστα μπορεί να έχει και μία ευνοϊκή μεταχείριση λόγω της ηλικίας του, την αρνείται αυτή τη στιγμή.

Αυτή η άρνηση αλλά και η άρνηση του άλλου κατηγορουμένου να απολογηθεί και οι τοποθετήσεις του συναδέλφου συνηγόρου, ότι “δεν έχει κάνει τίποτα”, δημιούργησαν την αναγκαιότητα στην πολιτική αγωγή να ζητήσει από τη κα Ανακριτή Ρόδου τη διενέργεια της διαδικαστικής πράξεως της αναπαραστάσεως.

Στην αναπαράσταση οι δύο κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους αλλά και παρουσία της πολιτικής αγωγής, θα μπορούν να πουν τις θέσεις τους, αλλά και να ερωτηθούν από τον εισαγγελέα, την κα πρόεδρο και τους δικηγόρους όλων των πλευρών. Άρα όποια αντίφαση υπάρχει εκεί θα διασκεδαστεί: από το σημείο που πήγαν την κοπέλα αυτή να μαρτυρήσει μέχρι το σημείο που την πήγαν και αποφάσισαν να την ρίξουν ζωντανή για να πνιγεί στη θάλασσα και να εξαφανίσουν τα ίχνη της προηγούμενης πράξεώς τους, γίνεται αναπαράσταση. Δηλαδή τι έγινε στο σπίτι, τι συζήτησαν, ποιος την χτύπησε, στη διαδρομή τι έλεγαν μεταξύ τους, πώς την πέταξαν! Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να μεταφέρεις μία κοπέλα έστω και αναίσθητη! Όλα αυτά θα αναδειχθούν στην αναπαράσταση”.

news247.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *