επικαιρότητα

Έγκλημα στη Ρόδο: Οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τουςΟ ένας στον άλλο ρίχνουν την ευθύνη για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, οι δύο κατηγορούμενοι, όπως προκύπτει από την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους.


Και οι δύο δηλώνουν πως παρασύρθηκαν χωρίς να το καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι, ενώ μάλιστα λογομάχησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους.

Από τις καταθέσεις που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, προκύπτει επίσης πως η Ελένη τραυματίστηκε από μαχαίρι.

Ο 19χρονος υποστήριζε πως με αυτό το μαχαίρι την χτύπησε ο 21χρονος και το αντίθετο ακριβώς ισχυρίστηκε ο 21χρονος.


Αναλυτικά η κατ' αντιπαράσταση εξέταση:

Η νύχτα της δολοφονίας:

Τι ώρα ξεκινήσατε τη διαδρομή για τους Πεύκους;

21χρονος: 23.10

19χρονος: 21.00

Στη διαδρομή ειπώθηκε κάτι σχετικό περί ερωτικών περιπτύξεων;

21χρονος: Όχι

19χρονος: Όχι

Πίνατε στη διαδρομή;

21χρονος: Όχι δεν ήπια

19χρονος: Πίναμε βότκα από το μπουκάλι οι τρεις μας

Σταματήσατε καθόλου στη διαδρομή;

19χρονος: Ναι στο σουβλατζίδικο για να φάμε αλλά ήταν κλειστό και φύγαμε. Μόνο ο φίλος μου κατέβηκε να ρωτήσει.

21χρονος: Όντως σταματήσαμε εκεί για να φάμε, μόνο εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο. Χαιρέτισα και μια γυναίκα.

Τι ώρα φτάσατε στο σπίτι στους Πεύκους και τι συνέβη εκεί;

21χρονος: Φθάσαμε στις 22.00. Μόλις μπήκαμε σπίτι, βάλαμε εγώ και η Ελένη ένα ποτήρι βότκα. Ο φίλος μου δεν ήπιε τίποτα. Πήγαμε στο δωμάτιο μου, ανεβήκαμε στο κρεβάτι. (απόσπασμα παραλείπεται). Όταν τελειώσαμε έφυγα από το δωμάτιο και πήγα να βάλω δύο ποτήρια βότκα. Μου είπε κάτι η Ελένη μπροστά στο φίλο μου και τότε εκείνος άρχισε και την κοπανούσε με μπουνιές. Εγώ δεν επενέβην γιατί πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα ότι θα χτυπήσει και εμένα. Την χτύπησε στο σαγόνι και η Ελένη λιποθύμησε. Μετά την έπιασε κεφαλοκλείδωμα, όσο ήταν αναίσθητη και τη χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που θα μπορούσε να τη σκοτώσει. Εγώ είχα σοκαριστεί και δεν αντιδρούσα. Όταν έπιασε το σίδερο έφυγα, πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να τη χτυπάει με το σίδερο. Άκουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. Δεν κάλεσα καθόλου βοήθεια, παρότι πήγα στο άλλο δωμάτιο, ήταν η κακιά στιγμή. Έβαλε ο διάβολος το χέρι του. Καθόμουν στο σαλόνι και έτρεμα και μετά είδα τον φίλο μου που πήγε στην κουζίνα να πάρει ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή, του βουτύρου. Θα την πληρώνουμε χρυσή, μου είπε. Εγώ δεν τον σταμάτησα γιατί είχα σοκαριστεί. Μπήκα στο δωμάτιο και είδα να την τρυπά στο λαιμό. Εκεί του είπα σταμάτα, θα την σκοτώσεις. Μάλιστα με ρώτησε αν μπορούμε να βρούμε άλλο μαχαίρι. Είχε αίματα παντού στους τοίχους αριστερά και δεξιά, στην οροφή και στο κρεβάτι.

19χρονος: Φθάσαμε στο σπίτι στις 00.10. Καθήσαμε στο σαλόνι και ήπιαμε από το μπουκάλι βότκα και οι τρεις. Στη συνέχεια αρχίσαμε να φιλιόμαστε εγώ και η Ελένη. Ο φίλος μου δεν μετείχε καθόλου όμως μας κοιτούσε την ώρα που φιλιόμασταν και κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιο. Μετά την ανέβασα πάνω στο κρεβάτι και την ώρα που ετοιμαζόμασταν να συνευρεθούμε, μπήκε στο δωμάτιο ο φίλος μου, γυμνός από τη μέση και κάτω και της είπε «σε έφερα μέχρι εδώ και δεν (απόσπασμα παραλείπεται)». Εγώ δεν ασχολήθηκα, δεν ανακατεύτηκα. Μετά ο φίλος μου ανέβηκε στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές. Εγώ σοκαρίστηκα εκείνη τη στιγμή. Τρόμαξα πολύ. Η Ελένη ζαλίστηκε από τις μπουνιές και φώναξε βοήθεια. Εγώ δεν αντέδρασα, δεν έδωσα σημασία και τότε ο φίλος μου της είπε «τώρα θα δεις». Πήγε και πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και της το έβαλε στο λαιμό. Την απείλησε. Την κάρφωσε και μετά πέταξε το μαχαίρι με δύναμη κάτω. Η Ελένη φώναξε βοήθεια. Μετά εκείνος την έπιασε από το λαιμό και την χτυπούσε στον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή του είπα σταμάτα. Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο, εγώ τον έσπρωξα, με πέτυχε ξυστά και μετά κοπάνησε δύο φορές την Ελένη στο κεφάλι. Εκεί η κοπέλα έμεινε. Ο φίλος μου είχε πιει νιτρικό στο γυμναστήριο και τον είχε πιάσει μανία. Η κοπέλα αιμορραγούσε από τη μύτη και από τον κρόταφό της. Εγώ είχα σοκαριστεί.

Πως μεταφέρατε την κοπέλα στο αυτοκίνητο και με ποια συνεννόηση μεταξύ σας;

21χρονος: Τον βοήθησα να την πάμε στο αυτοκίνητο με την συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο. Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μην φαίνεται έτσι όπως της το έκανε. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη. Την βάλαμε να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Ο φίλος οδηγούσε και εγώ κάθισα πίσω.

19χρονος: Συμφωνήσαμε να την πάμε στο νοσοκομείο αφού το πρότεινα και μου είπε ναι. Ο φίλος μου τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο. Εγώ μόνο άνοιξα την πόρτα να την βάλει. Ο φίλος μου οδήγησε το αυτοκίνητο κι εγώ έκατσα πίσω στην καρότσα.

Γιατί όταν αντιλήφθηκες ότι δεν βγαίνετε στον κεντρικό δρόμο για τη Ρόδο και το νοσοκομείο και κατευθύνεστε αλλού, δεν τον ρώτησες που πάτε;

21χρονος: Δεν τον ρώτησα γιατί είμαι χαζός. Παίρνω μερικά φάρμακα και δεν καταλαβαίνω μερικές φορές. Δεν ήξερα ότι θα την πετάξει στην παραλία. Δεν πήγε το μυαλό μου.

19χρονος: Εγώ την περιοχή δεν την ξέρω. Κατάλαβα όμως όταν οδηγούσε μέσα σε κάτι δάση ότι δεν πάμε στη Ρόδο. Του χτύπησα από πάνω το αμάξι και του είπα: που πας; Δεν μου απάντησε. Η κοπέλα μετά από ένα λεπτό, ανέκτησε τις αισθήσεις της και φώναξε: θα σας πάω στην αστυνομία. Μετά ξαναλιποθύμησε. Το σεντόνι την κάλυπτε συνεχώς, αλλά δεν προσπάθησε να φύγει. Δεν είχε τη δύναμη. Κάναμε γύρω στα 7-8 λεπτά για να πάμε στην παραλία. Κατεβήκαμε από την καρότσα και του είπα: τι κάνεις εδώ; Μου απάντησε: Θα το τελειώσω εδώ γιατί θα με πάει φυλακή. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν απάντησα. Την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο. Εγώ κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα, γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη. Μετά μπήκε στη θέση του οδηγού και φύγαμε για το σπίτι στους Πεύκους. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

21χρονος: Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Πήγε το μυαλό μου τι ήθελε να κάνει και του είπα ότι δεν πρέπει να τελειώσει έτσι. Αυτός μου απάντησε ότι θα τελειώσει μια και καλή για να μην έχουμε πρόβλημα. Την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο και την πέταξε μόνος του. Άκουσα την κοπέλα να φωνάζει πριν την πετάξει: θα σας βρει ο πατέρας μου. Την πέταξε κατευθείαν μέσα εγώ δεν τον βοήθησα γιατί φοβόμουν. Στην αρχή η κοπέλα πήγε στα βράχια και μετά την έσπρωξε με το πόδι στον γκρεμό. Γυρίσαμε στο αυτοκίνητο. Οδηγούσα εγώ. Δεν μιλήσαμε. Ήταν ψυχρός και με απείλησε πως αν μιλήσω και πω πουθενά τίποτα,θα πάθω τα ίδια και ότι θα πάμε μέσα.

Όταν επιστρέψατε στο σπίτι στους Πεύκους τι συνέβη;

21χρονος: Εγώ καθάρισα και αυτός πήγε να πετάξει τα πράγματα. Δεν ξέρω που πήγε. Μετά από δέκα λεπτά περίπου γύρισε.

19χρονος: Υπό τις διαταγές του, συλλέξαμε τα αντικείμενα. Μου πέταξε ένα σφουγγάρι και μου είπε «καθάρισε». Αφού μαζέψαμε τα πράγματα, πήγαμε μετά πάλι στην ίδια παραλία και τα πετάξαμε. Είχε σχεδόν ξημερώσει.

Μετά την παραλία που πήγατε;

21χρονος: Στα σπίτια μας. Εγώ οδηγούσα στο δρόμο για τη Ρόδο. Δεν μιλούσαμε. Μόνο μου είπε να μην πω τίποτα σε κανέναν. Τις επόμενες μέρες με είχε από κοντά, να πω άλλα πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν. Το αυτοκίνητο το καθάρισα εγώ από τα αίματα με χλωρίνη και ο πατέρας μου δεν κατάλαβε τίποτα.

19χρονος: Μετά φύγαμε για τη Ρόδο. Οδηγούσε ο φίλος μου. Μιλούσαμε στη διαδρομή. Μου έλεγε διάφορες ιστορίες να σκαρώσουμε, ότι πχ την πήραμε την κοπέλα από το Αφάντου κλπ. Μου είπε αν πω σε κανέναν τι συνέβη, θα με σκοτώσει.

Έχεις κάτι να προσθέσεις;

21χρονος: Δεν την σκότωσα εγώ την Ελένη. Αυτός την σκότωσε.

19χρονος: Έπρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να την σώσω. Δεν το έκανα και θα ζω με τύψεις.

Για τη γνωριμία μεταξύ τους αλλά και τη γνωριμία με την Ελένη:

Πότε γνωρίστηκες με τον συγκατηγορούμενό σου;

21χρονος: Πέρσι στη σχολή του kick boxing.

19χρονος: Πριν από ένα μήνα. Φατσικά τον ξέρω ένα χρόνο, αλλά είχαμε μόνο ένα γεια.

Στο εξοχικό στους Πεύκους με κοπέλες είχατε ξαναπάει;

21χρονος: Είχαμε πάει για καφέ πριν έξι μήνες 2-3 φορές και για «γουνάκια», έτσι καμιά βόλτα με κοπέλες.

19χρονος: Τον τελευταίο μήνα που κάνουμε παρέα βγαίνουμε συχνά μαζί και στο εξοχικό του με κοπέλες. Έχουμε πάει στο εξοχικό του με δύο κοπέλες για να συνευρεθούμε ερωτικά.

21χρονος: Είναι αλήθεια, με τις παραπάνω κοπέλες έχουμε πάει μαζί στο εξοχικό της οικογένειάς μου.

Πότε γνωριστήκατε με την Ελένη;

21χρονος: Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Ήμουν με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της. Την προσέγγισε πρώτα εκείνος και μπήκα κι εγώ κι έκανα γνωριμία μαζί της.

19χρονος: Την Ελένη την γνώρισα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου σε βόλτα που είχαμε πάει με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της. Ανταλλάξαμε τους λογαριασμούς μας στο Facebook.

Πότε ξαναείδατε την Ελένη;

21χρονος: Την είδα στις 27 Νοεμβρίου όταν πήγαμε με τον φίλο μου στο εξοχικό μου. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας ήμασταν με τον φίλο μου στο γυμναστήριο. Μου είπε να βρεθούμε με την κοπέλα που γνωριστήκαμε προχθές και εγώ του είπα: εντάξει πάμε.

19χρονος: Την Ελένη την ξαναείδα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Της έκανα φωνητική κλήση στο Facebook. Μιλήσαμε και κανονίσαμε να περάσω από το σπίτι της να την πάρω το ίδιο βράδυ. Πήρα μπύρες από το μίνι μάρκετ, πήγαμε στην παραλία Ζέφυρος και συζητήσαμε. Μετά πήγα στο σπίτι της, βρεθήκαμε ερωτικά και κοιμήθηκα εκεί. Το πρωί έφυγα από το σπίτι της.

Πως κανονίσατε να πάτε να την πάρετε από το σπίτι της την ίδια μέρα βράδυ;

19χρονος: Μου έστειλε μήνυμα η Ελένη στο Facebook το απόγευμα της Τρίτης. Το μήνυμα το έδειξα στον φίλο μου μετά το γυμναστήριο και αυτός μου είπε να πάμε στο εξοχικό του.

21χρονος: Αυτό αληθεύει, μου έδειξε το μήνυμα.

19χρονος: Πήγαμε μέχρι το σπίτι της με το βανάκι του πατέρα του φίλου μου. Οδήγησε μέχρι εκεί ο φίλος μου. Όταν φτάσαμε σπίτι της ήταν 23.10. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο, της χτύπησα την πόρτα, αυτή κατέβηκε και μπήκαμε μαζί στο αυτοκίνητο. Εγώ κάθισα στη θέση του συνοδηγού και ο φίλος μου είχε καθίσει πίσω στην καρότσα. Ξεκινήσαμε για το εξοχικό του στους Πεύκους.

Πηγή: reader.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά