ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση: “Ναι” σε πρόωρες εκλογές και Κυριάκο Μητσοτάκη – Φόβοι για νέα μέτρα



Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό της εφημερίδας "Real News". Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2018. Οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις εκλογές, αλλά και το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά.


“Ναι” στις πρόωρες εκλογές λέει η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της εφημερίδας “Real News”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη δημοσκόπηση, πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των ερωτηθέντων. Πιο αναλυτικά, το 30% απάντησαν ότι θέλουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Μάιο του 2019, ενώ το 32% επιθυμεί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Αντίθετα, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 31,3% και το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Δημοσκόπηση: Φόβοι για νέα μέτρα

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 36,3% θεωρεί αρκετά πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 17,2% εκτιμά ότι αυτό είναι πολύ πιθανό και το 23,5% λίγο πιθανό. Αντίθετα, το 14% εκφράζει την άποψη ότι αυτό δεν είναι καθόλου πιθανό.


Επιπλέον, η πλειονότητα ζητά εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.
Πρωταγωνιστής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά, άποψη που εξέφρασε το 26,3%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Το 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: REAL NEWS

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/12/18 15:07

    Δαγκωτο Μητσοτάκη για να αδειασει το Δημοσιο και τους Δημους αρκετα πια!
    Νεα μετρα θα υπαρξουν ουτως ή αλλως αφου ο Τσιπρας τα εκανε μπαχαλο.
    9 χρονια θυσιων πηγανε εντελως χαμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/18 20:26

    Εαν δεν μειωθουν οι φοροι και ο ΦΠΑ .-ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ με την υποχρεωση ολοι να χρησιμοποιουν την καρτα αν οχι σε ποσοστο 100 τις εκατο τουλαχιστον στο 70 τις εκατο,ωστε να παταχθει η φοροδιαφυγη-ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ POS- τοτε δεν μας σωζει ουτε ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.-ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ-ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.-ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.-ΟΠΟΙΟΣ ΟΙΚΟΝΙΟΜΟΛΟΓΟΣ Η ΜΗ ΑΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *