ροή ειδήσεων

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΘΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ρόδου τίμησε τους Ροδίους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28- 12-2018, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Μια εκδήλωση επιβράβευσης της μακρόχρονης και επίμοχθης προσπάθειας, του αγώνα και της αγωνίας για την κατάκτηση των στόχων και των επιδιώξεων των νέων επιστημόνων, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου, στην οποία τιμήθηκαν συνολικά 260 εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοιτήσαντες από όλα τα Λύκεια της Ρόδου. Στους επιτυχόντες απονεμήθηκε τιμητική διάκριση καθώς επίσης ένα ένθετο με τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία εκδόθησαν για τον επετειακό εορτασμό των 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, ξεκινώντας την ομιλία του , με τις καθιερωμένες ευχές, που, όπως είπε ταιριάζει να ειπωθούν τούτες τις ημέρες της ανατολής του νέου έτους. Ευχές χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας για υγεία, δύναμη, ευλογία, επιτυχία και ευτυχία. ΄Όπως είπε, «στο τέλος κάθε του χρόνου γυρνάμε το βλέμμα μας προς τα πίσω και συλλογιζόμαστε το παρελθόν. Σαν έναν αυθόρμητο απολογισμό για όλα όσα πέρασαν και άφησαν το ίχνος τους στη μνήμη μας, τα σημαντικά και τα ασήμαντα, τις χαρές και τις λύπες, την δικαίωση των προσπαθειών, την υπέρβαση των αναγκών, τα καλά και τα κακά, όλα όσα εναλλάσσονται και δίδουν νόημα στη ζωή και στους στόχους μας.
Στη συνέχεια αιτιολογώντας την πρόταση του αυτή για την τιμητική διάκριση στους επιτυχόντες ανέφερε, ότι «η δημόσια αναγνώριση της αριστείας, της δύναμης της θέλησης, της καλλιέργειας και της αξιοσύνης σας αποτελεί χαρά, τιμή, αλλά και χρέος των δημοσίων φορέων.» Επεσήμανε μάλιστα, ότι «η καλλιέργεια, η κριτική σκέψη, η πνευματική και ηθική ανάπτυξη της προσωπικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης του ατόμου συμβάλουν στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των πεδίων της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η επένδυση στη γνώση συμβάλει στην διαμόρφωση υγιών κοινωνικών σχέσεων, στην κοινωνική συνοχή, στην αξία της πειθαρχίας, στην εφαρμογή κανόνων, στην επιστημονική και πνευματική ολοκλήρωση του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των δημοκρατικών ιδεωδών, στην ελευθερία έκφρασης, στον κριτικό έλεγχο, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην διασφάλιση εν γένει των κοινωνικών αγαθών και στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.
Ειδική αναφορά έκανε στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: “H εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην προαγωγή του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη, τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες».
Ο Δήμαρχος Ρόδου, ευχήθηκε στους νέους, «στην νέα τους πορεία στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν καλές σπουδές, καλή πρόοδο. Η γνώση, τους είπε, χρειάζεται αντοχές και κουράγιο. Οι επιλογές, οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις στη ζωή είναι πολλές για όλους. Προχωρήστε, ως ενήλικοι πολίτες, με το βλέμμα μπροστά, με δύναμη, με προσοχή, με αξιοπρέπεια, με ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις σας. Η ζωή, η νεότητα, η δημιουργία, το μέλλον είναι δικό σας. Εκπληρώσετε τους σκοπούς και τα όνειρά σας, με αξίες και ιδανικά για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας σας. Με ήθος, που δεν συμβιβάζεται. Με γνώση που δεν τελειώνει. Είστε το μέλλον αυτού του τόπου. Απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου με την εργασιακή σας ηθική, την ενάργεια, τις γνώσεις σας να αποτελέσετε παράδειγμα και διδαχή για τους άλλους. Γνώση, εργασία, εντιμότητα: Τα θεμέλια της επιτυχίας σας!
Βεβαίως επαίνεσε τις προσπάθειες και των εκπαιδευτικών, που διαπαιδαγωγούν και σμιλεύουν την ψυχή και το μυαλό των παιδιών, με γνώσεις και εμπειρίες, αξίες και εφόδια, για να πορευτούν στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και των γονέων, που ακόμη και από τις στερήσεις τους κάποιοι συνέβαλαν στην επιτυχία. Η εισαγωγή είπε, στα Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά από τα Λύκεια του νησιού, ξεπέρασε το 92%.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ρόδου, έκανε ειδική αναφορά στον Πλάτωνα: «Η άγνοια οδηγεί στο κακό». Γιαυτό η προσπάθεια σας, από ατομική και μοναχική μετατρέπεται σε συλλογική ευθύνη και σε καθήκον. Με την πεποίθηση, ότι η καλλιέργεια, η γνώση, ο διάλογος και ο πολιτισμός της αγάπης αποτελούν ύψιστες αυταξίες και «αιώνιες ηθικές αξίες», σας ευχόμαστε να συνεχίζεται την πορεία σας στους ανοιχτούς της ορίζοντες της επιστήμης, με γνώμονα την αλήθεια που μας παρέχει η γνώση, με ανθρωπισμό και κυρίως με αγάπη για τον πλησίον μας. Η αγάπη αυτή δικαιώνει την ανθρώπινη ιδιότητά μας! Πολλές ευχές σε όλους για καλή χρονιά, με υγεία, πρόοδο, δημιουργία, με αντοχές, αντιστάσεις και περίσσευμα αγάπης για δράσεις δικαιοσύνης, ανθρωπιά και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας. Μέσα από αυτά τα μηνύματα θα επιτευχθεί η δημιουργία και η πρόοδος και θα δημιουργηθούν οι ασφαλείς δίοδοι στα αδιέξοδα, που θα οδηγήσουν στην ατομική και συλλογική ευημερία, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.»
Τις τιμητικές διακρίσεις και τα αναμνηστικά δώρα επέδωσαν: o Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου Πάτερ Γιάννης Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευάγγελος Μανδρακός, οι Αντιδήμαρχοι: Παιδείας και δια βίου Μάθησης Γιάννης Κορωναίος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγου, Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηϊωάννου οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, οι εντεταλμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Τρέχας, Μιχάλης Σταυρής, Σάββας Καλαθενός, Στέργος Παρδαλός, Ψυλλάκης Βασίλης, Αντώνης Γιαννικουρής, Ελπίδα Ατσίδη, Γιαννακάκης Γιάννης, ο Στρατηγός της 95 ΑΔΤΕ Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μιχάλης Καλληωράκης, ο πρώην Υπουργό Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Τούρκος Πρόξενος στη Ρόδο, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Στίβου Αναστάσιος Λαουδίκος, ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη, Άγγελός Αννανίας, και οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων Ιαλυσού Ερμίνα Μπότσαρη και Παραδεισίου Κυριαζής Μιχαήλογλου.
Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Δωδεκανησιακά κάλαντα η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ηλία Χαλκιά.

Με την παρουσία πολλών Διευθυντών-εκπαιδευτικών, βραβεύτηκαν οι νεοσεισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. από τα παρακάτω Λύκεια της Ρόδου:
1. 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
2. 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
3. 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
4. 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
5. Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ρόδου
6. 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου
7. 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου
8. Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου
9. ΕΠΑΛ Παραδεισίου
10. ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου
11. Ιδιωτικό Λύκειο Ροδίων Παιδεία
12. Εκπαιδευτήρια Ρόδου Πυθαγόρας
13. Γενικό Λύκειο Κρεμαστής
14. Γενικό Λύκειο Ιαλυσού
15. Γενικό Λύκειο Αφάντου
16. Μουσικό Λύκειο Ρόδου
17. Λύκειο Έμπωνα
18. Γενικό Λύκειο Σορωνής
19. Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου
20. Λύκειο Γενναδίου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *