ροή ειδήσεων

Ο νόμος του Λιντς και το «καλά του έκαναν»



Από την ώρα που έγινε γνωστό, και µε τη δηµοσιοποίηση του σχετικού βίντεο, το άκουσα από πολλούς


Καλά του έκαναν, για τον ξυλοδαρµό (ίσως και βιασµό, λένε ορισµένοι) του ενός εκ των κατηγορουµένων για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο από συγκρατούµενούς του για άλλα (ή παρόµοια, ποιος ξέρει…) αδικήµατα στις φυλακές Αυλώνα.


Η κοινωνία θέλει απόδοση της δικαιοσύνης, και όσο πιο ειδεχθές είναι το έγκληµα και κυρίως όσο µεγαλύτερη δηµοσιότητα έχει πάρει τόσο πιο έντονη είναι η απαίτηση να τιµωρηθούν οι ένοχοι. ∆εν είναι ούτε η πρώτη και, φοβάµαι, δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που κάποιοι αναλαµβάνουν να παίξουν τον ρόλο της υποκατάστασης της ∆ικαιοσύνης.


Και δυστυχώς δεν απέχουν εκείνοι που επειδή κάτι δεν τους αρέσει επικροτούν εκείνον που αναλαµβάνει να «τακτοποιήσει» τα πράγµατα.

Με το λιντσάρισµα. ∆ιότι περί αυτού πρόκειται. Κάποιοι, πολλοί, πιο ισχυροί, επιβάλλουν τον δικό τους νόµο, τον δικό τους ηθικό κώδικα που συµβαίνει να συµπίπτει µε αυτόν της κοινωνίας.

Καλά τους έκαναν και πρέπει να τιµωρηθούν. Και η τιµωρία από τον υπόκοσµο είναι πιο σκληρή και άµεση από αυτήν της συντεταγµένης δικαι οσύνης.
Και την τιµωρία την αναλαµβάνουν άνθρωποι που µπορεί τα δικά τους αδικήµατα να είναι ίδια και χειρότερα από του κατηγορούµενου και ίσως γι’ αυτό για τους πολλούς είναι και πιο δίκαιη.

Λιντσάρισµα αποδεκτό ανάλογα µε την περίπτωση. Επικίνδυνα πράγµατα... Βλέπετε, πολλοί θα µπορούσαν να κατανοήσουν την οργή και την απόγνωση του γονιού που παίρνει τον νόµο στα χέρια του, αναλαµβάνοντας το κόστος και την ευθύνη. ∆ικό του το παιδί, δικά του και τα όρια αντοχής.

Ποιος όµως είναι εκείνος που οπλίζει το χέρι ενός αγνώστου στο όνοµα της κοινωνίας; Παλιότερα συνηθίσαµε να λέµε ότι η φυλακή έχει τους δικούς της ηθικούς κώδικες.

Αν είναι η επιβολή της ζούγκλας του ισχυρού να αποδίδει την ψευδαίσθηση της απονοµής της δικαιοσύνης, να µας λείπει. Γιατί η συνέχεια είναι ο Ζακ...

εθνος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/18 08:29

    Καλά άμα ήταν το δικό σου παιδί έλα να το συζητήσουμε.Συμφωνω ότι οι βαρυποινητες ειναι για πιο σκληρά εγκλήματα αλλά ρε που....μου να βιασεις/ προσπαθήσεις να βιασεις και μετά να ρίξεις στην θάλασσα ζωντανο ένα κορίτσι 22
    χρόνων δεν το αντέχει ο νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/18 11:05

    ΕΙΔΑΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ...ΠΟΣΗ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *