επικαιρότητα

Τα Ηλιούγεννα γιόρτασε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία: «Καλή τύχη, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία»«Ευχόμαστε σε όλους σας πολλές ευτυχισμένες επιστροφές του Αήττητου Ηλίου. – We wish you all many happy returns of the Invincible Sun», αναφέρει σε μήνυμά του ο γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, Βλάσης Ρασσιάς, και συνεχίζει:


«Στο πνευματικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την πρώτη εμφάνιση της συνειδητότητας μέσα στον Ανθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός έλ-λογος) και την ικανότητα για την «ομοίωση Θεοίς», πράγμα που επιτυγχάνεται μέσω της Αρετής: ο Ήλιος αποτελεί την ορατή εικόνα της θεϊκής Αγαθότητος, είναι ο «οφθαλμός του Διός» και ο «Υιός» του στον κόσμο των ανθρώπων.

»Στο μορφικό επίπεδο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την εμψύψωση (μέσα στον χθόνιο κόσμο του Πλούτωνος, της Δήμητρος και της Περσεφόνης) του φαινομενικά νεκρού υφήλιου κόσμου μέχρι την «πρώτη πνοή» του στα «Ανθεστήρια» και την θριαμβευτική του ανάσταση την άνοιξη: ο «Ήλιος των νεκρών» («Δημήτριος») μεταφέρει δυναμικά ζωή στον κόσμο των φαινομενικά νεκρών και προετοιμάζει την μεγάλη επανάνθιση».

Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, εορτάσθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με ευσέβεια αλλά και μεγαλοπρέπεια, η Γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους – Ηλίου και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο λατρευτικό χώρο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας (Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος).

Της κεντρικής ιεροπραξίας προηγήθηκε πομπή και άσμα Ειρεσιώνης από μικρούς Έλληνες κι Ελληνίδες του «Μυθολογικού Εργαστηρίου για Παιδιά» και απαγγελία ποιήματος του Χρήστου Πολατίδη από τον Κάστορα Μαντζουράνη. Μετά το πέρας της ιεροπραξίας, ακολούθησε πλούσιο γεύμα από συμβολών.

Εορτασμοί έγιναν επίσης στα τοπικά παραρτήματα Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κρήτης, καθώς και στα παραρτήματα του εξωτερικού. Για τον καινούργιο ενιαυτό, ευχόμαστε σε όλους τους Συνέλληνες υγεία, τύχη καλή, πνευματικό σθένος, φωτισμό κι ελευθερία, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Θρησκεία.

Σχόλια

 1. Ανώνυμος25/12/18, 6:12 μ.μ.

  Γεμίσαμε αιρέσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρόνια πολλά έρρωσθε & ευδαιμονείτε!! Τιμή και δόξα σε αυτούς που δεν φοβήθηκαν και ύψωσαν ανάστημα στο εβραιογενές κατεστημένο ! Οι Θεοί ευνοούν τους θαρραλέους !! τιμή και δόξα στους Αθάνατους Θεούς, ημίθεους, Ηρωες, σοφούς, Ελληνες Και ευχαριστώ Τους που γεννήθηκα Ελληνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/12/18, 4:06 μ.μ.

   ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ????????

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης