ροή ειδήσεων

2018 Έτος Μέριμνας Προσωπικού: Αυτές είναι οι δράσεις που υλοποίησε το ΓΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ



Το 2018 είχε ορισθεί ως έτος μέριμνας προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ, αλλά και τα τρία Γενικά Επιτελεία να αναλαμβάνουν σειρά δράσεων για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των στελεχών τους.

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Επιτελείο Στρατού με ανακοίνωση του μας ενημερώνει για τις ενέργειες και δράσεις που πραγματοποίησε για το Έτος Μέριμνας Προσωπικού.

Το ΓΕΣ, με την συνοδεία ενός βίντεο, παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δράσεων που πραγματοποίησε, δεσμευόμενο ότι θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις και το 2019.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΓΕΣ αναφέρει ότι κατασκευάστηκαν 133 νέα στρατιωτικά οικήματα, εκ των οποίων 44 στο Δ' ΣΣ, 44 στην ΑΣΔΕΝ, 36 στο Γ' ΣΣ και 9 στην ΑΣΔΥΣ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 830 εργασίες συντήρησης, επισκευής και ανακαίνισης.

Στο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο 401 ΓΣΝΑ, δημιουργήθηκαν μια νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ένα νέο Τμήμα Γεωγραφικής Ιατρικής και ένα νέο Τμήμα Ενδοσκοπήσεων. Διαμορφώθηκαν το Καρδιολογικό Τμήμα, τα Εξωτερικά Ιατρεία στην πρώην Νευρολογική Κλινική, τα 4 γραφεία Εφημερίας, τα γραφεία στη Βιβλιοθήκη και ο χώρος εστίασης Ιατρών-Νοσηλευτών. Ανακαινίστηκε η Α' Ορθοπεδική Κλινική και το αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Μετατράπηκε η Β' Ορθοπεδική Κλινική σε Καρδιοχειρουργική -Αγγειοχειρουργική Κλινική, ενώ πραγματοποιήθηκε και η αποκατάσταση των δαπέδων του νοσοκομείου.

Στο 404 ΓΣΝΛ αγοράστηκε νέος Νοσοκομειακός Εξοπλισμός και ολοκληρώθηκε η πλήρης Μηχανογράφηση του νοσοκομείου.

Στο 414 ΣΝΕΝ εκσυγχρονίστηκαν δύο Θεραπευτικές Υδατοδεξαμενές, ανακαινίστηκαν τα Εξωτερικά Ιατρεία της Ψυχιατρικής Κλινικής και αποκτήθηκαν νέες συσκευές (Υπερηχοκαρδιογράφος, Holter, Cibex, Μηχάνημα Ηλεκτροθεραπείας).

Αναβαθμίστηκαν τα 12 Στρατιωτικά Φαρμακεία, εκ των οποίων 5 στην Αθήνα (το 1 στο ΝΝΑ), 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα, 1 στην Αλεξανδρούπολη, 1 στην Ξάνθη, ένα στα Χανιά (στο ΝΝΚ) και 1 στη Σαλαμίνα (στο ΝΝΣ).

Επίσης, αναβαθμίστηκαν και ανακαινίστηκαν οι 22 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σε Αθήνα (2) - Θεσσαλονίκη (3) - Διδυμότειχο - Σουφλί - Αλεξανδρούπολη - Μύρινα Λήμνου - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Τρίκαλα - Πλατάνι Κω - Ρόδος - Βέροια - Λάρισα - Κομοτηνή - Φέρες - Ορεστιάδα - Ξάνθη - Βόλος.

Πραγματοποιήθηκαν 108 Δράσεις για το Παιδί και 49 Δράσεις «Ημέρα Οικογένειας», ενώ καθιερώθηκε και η ημέρα επίσκεψης των παιδιών στο χώρο εργασίας του γονέα στρατιωτικού.

Ανακαινίστηκαν και οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΓΕΣ. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση των Κτηριακών Εγκαταστάσεων & Υποδομών στους Θερινούς Παιδικούς Σταθμούς Κεχριών και Νέας Φώκαιας, ενώ δημιουργήθηκε νέος παιδότοπος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, πλέον οι στρατεύσιμοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ πλέον υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης πιστοποίησης χρήσης Η/Υ.

Στον τομέα της υπόδηση διανεμήθηκαν 20,000 νέα ζεύγη αρβύλων για το μόνιμο προσωπικό

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις φροντίδας για τα ΑΜΕΑ, στελέχη δέχθηκαν εξειδικευμένη νοσηλεία στο Εξωτερικό, ενώ πραγματοποιήθηκαν 371 Εκδηλώσεις - Ενημερώσεις Προσωπικού και Ημερίδες Επιμόρφωσης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 174 ενημερώσεις με θεματική την Υγιεινή - Ασφάλεια, 82 την Ουσιοεξάρτηση, 50 τα Ατυχήματα, 39 την Εργασία και 26 την Οικογένεια.

Τέλος, σύμφωνα με το ΓΕΣ πραγματοποιήθηκαν 18 Βραβεύσεις Στελεχών - Κληρωτών - Μελών Οικογενειών.

Δείτε το βίντεο του ΓΕΣ για τον απολογισμό του έτους μέριμνας προσωπικού:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *