ροή ειδήσεων

Να μην φοβούνται οι ξενοδόχοι τη σεζόν του 2019



Την άποψη ότι οι ξενοδόχοι δεν έχουν κάτι να φοβούνται για την τουριστική σεζόν του 2019 εκφράζει σε συνέντευξή του στο skyrodos.gr ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Βασίλης Μηναίδης.
Ο κ. Μηναίδης τονίζει πως το κλειδί σε ότι αφορά την έκβαση της κάθε σεζόν είναι η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
«Δεν έχουν να φοβηθούν κάτι για τη νέα σεζόν . Να καταλάβουν πως υπάρχουν και αγορές που μπορεί να αποδώσουν περισσότερους τουρίστες. Η Πολωνική τουριστική αγορά έχει λαμπρό μέλλον. Οι αφίξεις από την Αυστρία θα ανακάμψουν. Πολλές αφίξεις μπορούν να δώσουν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ανακάμπτει και η Ρωσική τουριστική αγορά. Να δώσουν έμφαση στην ποιότητα σε ότι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες», δηλώνει ο κ. Μηναίδης.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ τόνισε πως είναι ανάγκη πλέον το κράτος να στηρίξει τον τουρισμό και να μην επιβαρύνει συνεχώς με φόρους τους ξενοδόχους. Μίλησε για την επιμήκυνση της σεζόν και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Η συνέντευξή του κ. Μηναίδη αναλυτικά:

Ποιες είναι οι προοπτικές για τη σεζόν του 2019 σε ότι αφορά τις αφίξεις;

Το πρόβλημα στην παρούσα φάση, είναι ότι έχουν ξεκινήσει να «πουλάνε» δηλαδή να γίνονται συνεχώς κρατήσεις στα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Πρέπει να σας πω ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττάλειας για το καλοκαίρι του 2019 έχει εξασφαλιστεί. Στην Αίγυπτο υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα. Οι κρατήσεις στην Ελλάδα, σιγά σιγά επανέρχονται. Το μόνο πρόβλημα είναι τι θα γίνει με την τουριστική αγορά της Αγγλίας καθώς επίκειται το Brexit. Πιστεύω όμως ότι τελικά οι Βρετανοί δεν θα αποχωριστούν τις διακοπές τους. Και στη Ρωσία υπάρχουν κάποια ζητήματα. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι καλή η σεζόν του 2019;

Θα είναι σχετικά καλή η τουριστική σεζόν. Θα κινηθεί στα περσινά νούμερα σε ότι αφορά τις αφίξεις των τουριστών.
Δεν θα υπάρξει αύξηση των αφίξεων ;
Δεν προβλέπω αύξηση, αλλά ούτε και μείωση. Θα κινηθούμε στα περσινά αριθμητικά στοιχεία σε ότι αφορά τις αφίξεις των τουριστών.

Για να βελτιωθεί η κατάσταση τι θα πρέπει να γίνει; Μπορούν να κάνουν κάτι οι ξενοδόχοι;

Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια. Θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση φόρων, σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Να υπολογίσουμε ότι θα αυξηθούν και οι μισθοί. Δεν μπορεί να αυξάνονται οι φόροι και να μειώνονται οι μισθοί για τους εργαζόμενους. Οι ξενοδόχοι έχουν δώσει τον οβολό τους στο κράτος.

Ως εκ τούτου και το κράτος πρέπει να στηρίξει τους ξενοδόχους;

Το κράτος θα πρέπει να στηρίξει γενικά τον τουρισμό. Από τον τουρισμό ζει όλη η Ελλάδα και κυρίως η νησιωτική. Δεν έχουμε γεωργική παραγωγή για να στηριχθούμε σε αυτή.

Αισιοδοξείτε ότι μπορεί να αυξηθούν και οι αφίξεις των ελλήνων τουριστών καθώς βλέπουμε τα χειμερινά θέρετρα να σφύζουν από κόσμο και η Ρόδος να είναι στο περιθώριο τις εορτές;

Χρόνο με το χρόνο, βελτιώνεται η κατάσταση σε ότι αφορά τις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Βλέπετε τι γίνεται στους χειμερινούς προορισμούς. Ελπίζω από όλη αυτή τη βελτίωση να πάρει κάποια στιγμή το μερίδιο της και η Ρόδος.

Αισιοδοξείτε για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν;

Είναι δύσκολη υπόθεση η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.Χρειάζεται περισσότερες κινήσεις να γίνουν από το υπουργείο Τουρισμού. Μπορεί να γίνει στην Κρήτη για παράδειγμα μια δοκιμή. Στη Ρόδο, δεν βλέπω να γίνεται κάποια κίνηση. Το 2015 έγινε μια προσπάθεια για την επιμήκυνση της σεζόν σε ότι αφορά τις αφίξεις των γερμανών τουριστών. Αυτή όμως δεν είχε συνέχεια.

Σας ικανοποίησε το κλείσιμο της σεζόν του 2018;

‘Ολοι είναι ικανοποιημένοι από το κλείσιμο της σεζόν του 2018. Αν εξαιρέσουμε τις υπερφορολογήσεις όλα πήγαν καλά. Η κίνηση ήταν καλή. Κάποια δυσκολία είχαμε τον Αύγουστο. Όμως ξεπεράστηκε.

Παρατηρήσατε μείωση των διανυκτερεύσεων ;

Όχι .Οι διανυκτερεύσεις αυξάνονται κάθε χρόνο. Μείωση δεν υπάρχει.

Έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τα αεροπορικά δρομολόγια καθώς δεν είναι πυκνά ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι αυξημένες.Ποια ή άποψη σας αξίζει κάτι τέτοιο η Ρόδος;

Χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός . Το πρόβλημα είναι για τους Ροδίτες. Οι τουρίστες έρχονται με τσάρτερ και ως εκ τούτου σε αυτό τον τομέα δεν έχουμε πρόβλημα.

Σας ικανοποιεί η λειτουργία του αεροδρομίου υπό την εταιρεία Fraport;

Έχει βελτιωθεί η λειτουργία του αεροδρομίου. Σιγά σιγά θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Θέμα χρόνο είναι η υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου. Τι λέτε;

Θα προχωρήσουν όλα όπως πρέπει. Όταν ήταν σε λειτουργία το Γκολφ στη Ρόδο δεν υπήρξε ουδένα στην Τουρκία. Τώρα εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε το ένα και στην γειτονική χώρα υπάρχουν δεκάδες. Σε ότι αφορά τις τουριστικές υποδομές το δικό μας κράτος είναι τελείως πίσω.
Ποια η άποψη σας για τον ΠΡΟΤΟΥΡ;

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ είναι αναγκαίος για τη Ρόδο.Θα πρέπει μετά τις δημοτικές εκλογές η δημοτική αρχή να αποφασίσει τι θα κάνει με τον οργανισμό. Πρέπει ο Δήμος Ρόδου να επεμβαίνει στο ζήτημα της διαφήμισης ειδικά τώρα που η πόλη έχει ξεχωρίσει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει και να προβληθεί ξεχωριστά.Όλοι οι φορείς πρέπει να συνδράμουν για να γίνει κάτι.

Το μήνυμα σας προς τους ξενοδόχους με αφορμή τη νέα χρονιά;

Να συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις αφίξεις όπως και το 2018. Δεν έχουν να φοβηθούν κάτι για τη νέα σεζόν . Να καταλάβουν πως υπάρχουν και αγορές που μπορεί να αποδώσουν περισσότερους τουρίστες. Η Πολωνική τουριστική αγορά έχει λαμπρό μέλλον. Οι αφίξεις από την Αυστρία θα ανακάμψουν. Πολλές αφίξεις μπορούν να δώσουν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ανακάμπτει και η Ρωσική τουριστική αγορά. Να δώσουν έμφαση στην ποιότητα σε ότι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες. Να υπάρχει ποιότητα όχι μόνο στα πεντάστερα αλλά και στα τρίστερα ξενοδοχεία.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/19 22:29

    Και εσύ τι ξέρεις ,που πουλήσατε και είστε με ποσοστά στο ξενοδοχείο του πατέρα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/19 14:34

    ΜΟΝΟ Ο ΜΗΝΆΣ ΜΌΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *