ροή ειδήσεων

Τα χειρότερα μέρη να ταξιδέψετε το 2019



Πριν μερικές ημέρες είδαμε ποιες επιλογές για ταξίδια είναι ιδανικές για τη φετινή χρονιά, για όσους σκοπεύουν να φτιάξουν βαλίτσες για μέρη ιδιαίτερα. Αυτή τη φορά, όμως, θα δούμε ποιους προορισμούς είναι καλύτερα να αποφύγουμε μέσα στο 2019 που τώρα ξεκινάει, ώστε να μην έχουν αρνητική χροιά τα ταξίδια μας.

Νέο Δελχί, Ινδία Αν και αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό προορισμό για όσους θέλουν να ανακαλύψουν διαφορετικά μέρη και εμπειρίες, παρ’ όλ’ αυτά το Νέο Δελχί είναι ίσως ένα ταξίδι που καλύτερα να αποφύγετε. Ο λόγος είναι τα εκατομμύρια τουριστών που συρρέουν κάθε χρόνο στην Ινδία με στόχο την πραγματικά πλούσια κουλτούρα και πολιτισμό της, που όμως προστίθενται στον ήδη αυξημένη πληθυσμό της και το αποτέλεσμα τελικά της εμπειρίας είναι πολυκοσμία και μολυσμένο περιβάλλον. Ζωντανό παράδειγμα αυτού είναι και το Νέο Δελχί, το οποίο φιλοξενεί περίπου 19 εκατομμύρια ανθρώπους και πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο της πιο μολυσμένης πόλης του κόσμου.

© clickatlife.gr Νησιά Γκαλαπάγκος, Ειρηνικός Ωκεανός Το Fodor’s Travel αποτρέπει τους τουρίστες από το να επισκεφτούν τα νησιά αυτά, όχι γιατί δεν αξίζουν το ταξίδι ή έχουν πολλούς τουρίστες, αλλά λόγω του ευαίσθητου οικοσυστήματος που παρατηρείται, το οποίο έχει υποστεί τις συνέπειες του τουρισμού. Παρά τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς νόμους από την κυβέρνηση του Ισημερινού, περισσότεροι από 200 χιλιάδες τουρίστες καταφτάνουν στα νησιά κάθε χρόνο, κάτι που μπορεί αποδεικνύεται εξαιρετικά επιβαρυντικό όσο περνά ο καιρός.
© clickatlife.gr Όρος Έβερεστ, Νεπάλ/Θιβέτ Μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής πολλών εκεί έξω, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ταξίδι αρκετά επικίνδυνο. Σχεδόν 300 άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να φτάσουν στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένων 6 ανθρώπων το 2017, κάτι που δεν δείχνει να αποθαρρύνει τους 800 επισκέπτες του κάθε χρόνο από το να προσπαθήσουν. Συν τοις άλλοις, το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και κυμαίνεται από 26 χιλιάδες μέχρι 85 χιλιάδες ευρώ.
© clickatlife.gr Άμστερνταμ, Ολλανδία Κάποια μέρη καλό είναι να τα αποφεύγετε ως ταξιδιώτες, όχι γιατί δεν αξίζει να τα δείτε, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών σε αυτά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Άμστερνταμ, το οποίο αναμένεται να φτάσει τους 30 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο μέχρι το 2025, που αν το συγκρίνει κανείς με έναν πληθυσμό που αγγίζει τις 800 χιλιάδες, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό. Για να διατηρήσετε, λοιπόν, την ομορφιά της πόλης, καλύτερα να επιλέξετε άλλον προορισμό για το 2019.
© clickatlife.gr Πεκίνο, Κίνα Το Πεκίνο κήρυξε το 2016 για πρώτη φορά «κόκκινο» συναγερμό λόγω της μόλυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα και από τότε η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά καλό είναι οι ταξιδιώτες να περιμένουν περαιτέρω βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών πριν το επισκεφτούν. Το θετικό είναι ότι οι λιγότεροι τουρίστες στην κινέζικη πρωτεύουσα βοηθούν στη διατήρηση μερικών σημαντικών αξιοθεάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Σινικού Τείχους.
© clickatlife.gr Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού ταξιδιωτικού οδηγού Rough Guides, το πιο υπερτιμημένο μέρος στον πλανήτη είναι το Ντουμπάι. Μια πολύ συνηθισμένη άποψη για τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ότι δεν έχει πολιτισμό και απευθύνεται μόνο σε αυτούς που αρέσκονται στα ψώνια. Με περισσότερα από 70 εμπορικά κέντρα (συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εμπορικού του κόσμου) το πιθανότερο είναι να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας εκεί, ξοδεύοντας.
© clickatlife.gr Ιερουσαλήμ Η πόλη αυτή παραμένει ένας επικίνδυνος προορισμός για τους τουρίστες, λόγω των συνεχόμενων συγκρούσεων και της διαμάχης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, η οποία μεταφράστηκε σε βία το 2018 μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς της Αμερικάνικης Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ. Αυτό δεν έχει εμποδίσει τους τουρίστες από το να την επισκέπτονται σε μεγάλους αριθμούς, αλλά καλό θα ήταν να μην κλείσετε για εκεί το επόμενο ταξίδι σας.
© clickatlife.gr Μαδαγασκάρη Με πολλαπλά ξεσπάσματα πανούκλας το 2017 που μόλυναν σχεδόν 2 χιλιάδες ανθρώπους και με την αύξηση που έχει σημειωθεί στις ληστείες λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας, η νησιωτική αυτή χώρα έχει μπει στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο σύμφωνα με το Reader’s Digest. Οι ανησυχίες για μελλοντικά ξεσπάσματα δεν λείπουν και καλό είναι να μείνετε μακριά για λίγο καιρό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *